Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldtränaren: ”Behöver vi kanske komma ifrån”

Djurgårdens supportrar stormade planen efter SM-guldet säkrats. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Thomas Lagerlöf. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Vilt firande och planstormning vid SM-guld?

Thomas Lagerlöf är inte helt emot en kulturförändring.

– Det behöver vi kanske komma ifrån, säger ”Tolle”.

Efter 2-2 borta mot IFK Norrköping i lördags firade Djurgården det säkrade SM-guldet vilt på Östgötaporten.

Lagets fans stormade planen och vilda scener utbröt. Firandet fortsatte för laget under kvällen på Fotografiska i Stockholm och dagen efter tillsammans med fansen på Stockholms stadion.

– Det har varit ganska mycket men kul. Det är mycket och svårt att landa i ett SM-guld. Det tar lite tid att landa i det. Första timmarna är galna, men redan på kvällen började man njuta lite, säger tränaren Thomas Lagerlöf.

Tillsammans med sin tränarkollega Kim Bergstrand prisades han under tisdagskvällen som Årets tränare.

– Det känns bra. Det är massa bra tränare i den här serien och det är en väldigt stor ära, säger Lagerlöf.

Blir det extra stort när ni är två som tränar tillsammans?

– Fotboll är en lagsport och vi har alltid varit lagspelare bägge två. Vi tycker det är otroligt tillfredställande och stimulerande att jobba ihop, det borde fler göra. Det är ett framgångsrecept.

Lagerlöf: ”Det finns andra sätt att fira guld på”

När de vilda jubelscenerna hade lagt sig och gästerna hade lämnat Östgötaporten i lördags stod det klart att ett flertal stolar hade vandaliserats, bland annat. Klubbdirektören Jens Magnussson skrev i ett öppet brev:

”Det gjorde ont i hjärtat att se förödelsen när alla lämnat Östgötaporten efter matchen men även här har vi en bra dialog med inblandade parter”.

Thomas Lagerlöf ger nu sin syn på händelsen.

– Det här med planstormningar generellt sett, det behöver vi kanske komma ifrån. Det har blivit standard i svensk fotboll, det var likadant i Kalmar förra året och i många år. Det finns andra sätt att fira SM-guld på, säger han. 

Lagerlöf fortsätter:

– Annars tycker jag nog det var ganska städat. Jag hörde många som tyckte att det var värdigt och bra. Jag var liksom inte där, jag gick in i omklädningsrummet men det blir så när det är så mycket människor på en plats. Det är komplicerat. På sikt kan det vara bra att komma ifrån kulturen med planstormning där spelarna kan går runt i lugn och ro och tacka publiken. Det är önskvärt, säger han.