Guldmålvakt öppnar för en comeback i AIK

Publicerad

Guldmålvakten från 2009 chockades även han av Ivan Turinas dödsbud.

Samtidigt öppnar Rosenborgs Daniel Örlund, 32, för en comeback i AIK i sommar.

- AIK är hemma. Det skulle självklart vara aktuellt om frågan ställdes, säger Örlund.

Han säger att han liksom AIK är chockad över nyheten om Ivan Turinas död.

- Jobbigt, och det sportsliga blir ju inte så viktigt, säger Örlund.

Han har svårt att finna ord, men säger att klubben ändå måste se framåt när det kommer till målvaktssituationen.

Och guldmålvakten från 2009 öppnar dörren för en återkomst till AIK.

- Skulle frågan komma från AIK så är det självklart aktuellt. AIK är ju hemma, säger Örlund som har cirka ett och ett halvt år kvar på kontraktet med Rosenborg.

Undersöker regler

Efter skadeproblem inför säsongen så har svensken hamnat på bänken i Norge.

- Situationen är inte optimal. Det blev en större knäoperation än planerat, men nu känner jag mig jättebra igen. Samtidigt har laget gått bra och Alexander Lund Hansen har gjort det bra i målet, säger Örlund.

AIK:s tf sportchef Björn Wesström säger:

- Det är definitivt en spelare som vi kommer att värdera, vi har en jättefin historia med Daniel. Men just nu håller jag först och främst på att undersöka hur regelverket fungerar, och det är viktigt att det här blir rätt beslut och inte ett snabbt beslut.

Wiland?

Andra potentiella måltavlor skulle kunna vara Trelleborgs Viktor Noring, nu utlånad till skotska Celtic, och FC Red Bull Salzburgs Eddie Gustafsson.

Björn Wesström adderar ett eget namn också:

- Vi jobbar efter en profil med en svensk eller skandinaviskt målvakt, så det stämmer. Jag vet att Johan Wilands kontrakt med FC Köpenhamn också går ut, men vet inte hur han ser på framtiden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag