Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldhjälten: ”Trampat på förhäxat föremål”

Här hyllas Djurgården av fansen på Stadion
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Mohammed Buya Turay missade en landskamp med Sierra Leone. 

Den allsvenska skyttekungen har skadat sig – och presenterar nu en något okonventionell teori till hur skadan kan ha uppstått. 

– En lokal läkare förklarade att jag trampat på ett förhäxat föremål, säger Turay till BBC.

Efter några dagars SM-guldfirande med Djurgården begav sig Mohammed Buya Turay förra veckan till Sierra Leones landslagssamling. 

Den allsvenska skyttekungen deltog i lagets möte med Leshoto, men stod sedan över matchen mot Benin. 

Turay menar att han trampat på ett förhäxat föremål, som placerats på spelarhotellet på grund av avundsjuka mot att anfallaren vann skytteligan i Sverige. 

”De sa till mig att det var en fälla (svart magi) som var utplacerad på hotellet för att jag skulle få elefantiasis för att förstöra mina ben, så att jag inte skulle kunna återvända till Europa och att min karriär skulle vara över”, skriver Buya Turay på Facebook. 

För BBC berättar Turay mer om skadan, som han menar sitter i tån. 

– Jag hade ingen smärta i tån när jag spelade mot Leshoto, och ingen trampade eller sparkade på mig. 

Mohammed Buya Turay om skadan

24-åringen menar att skadan förbryllade landslagets läkare, och att han bestämde sig för att ta hjälp av sin familj, som tog honom till en lokal läkare. 

– Hon förklarade för mig att jag trampat på ett förhäxat föremål och att det låg bakom skadan. Hon sa också att om jag åkt till ett sjukhus eller använt konventionell medicin för att försöka läka tån så hade min karriär varit över, säger han till BBC. 

Buya Turay menar att han anar vem som ligger bakom det påstådda sabotaget. 

– Jag vill inte avslöja vem det är, men jag lovar att slå tillbaka, han ska inte komma undan. 

Nationalencyklopedin skriver att elefantiasis innebär svullnader på kroppen som uppstår efter inflammationer som förstör lymfkärlen ”vilka normalt transporterar bort vävnadsvätskorna i huden”. 

https://www.facebook.com/MohamedBuyakaTuray/posts/1367815780062539