Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldhjälten stannar trots utländska bud

Ett av Jesper Karlströms två mål den senaste säsongen var 1-2-reduceringen mot Norrköping i det som blev guldmatchen. Se målet igen här.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Här är glädjebeskedet till Djurgården. 

Enligt SportExpressens uppgifter stannar Jesper Karlström hos svenska mästarna. Kontraktet är påskrivet och förlängningen väntas bli officiell innan Djurgården reser på träningsläger till Sydafrika under måndagen. 

 

Ladda ner appen gratis här – få sportnyheter på bästa sätt! 

Jesper Karlström var en nyckelspelare i Djurgårdens guldlag förra året och gjorde två mål och två framspelningar på 28 allsvenska matcher. Totalt har 24-åringen 160 allsvenska matcher på sitt cv och var också uttagen till landslagets Januariturné i Doha i början av året. Men ”Karlis” valde att tacka nej till landslagslägret då han var på väg att göra klart med en utländsk klubb. 

Varit många bud 

Och buden har varit många för Djurgårdens mittfältare. Han har tackat nej till tyska Darmstadt i Zweite Bundesliga. En klubb som han var nere och besökte i höstas. Han har även sagt nej till ett par klubbar i Ungern och det har heller inte blivit någon övergång till ryska ligan, där klubbar som Rostov och Ural, har varit aktuella tidigare. Han har också haft ett par anbud från Turkiet. 

Stannar i Djurgården 

Men nu står det i stället klart att han stannar i Djurgården. Parterna är överens om en förlängning, kontraktet är påskrivet och spelaren åker också med på svenska mästarnas träningsläger till Sydafrika, dit laget åker på måndag. 

Djurgården har bekräftat kontraktsförlängningen på sin hemsida

Djurgården spelar premiären den 4 april

Allsvenskan 2020 inleds den 4 april med matchen Örebro-Djurgården. Här är några nyckeldatum att ha koll på.