Guldhjälten på väg till Norge

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Molde är nära att värva IFK Norrköpings vänsterytter Christopher Telo. 

Enligt SportExpressens uppgifter har den norska klubben lagt ett bud på spelaren och vill köpa loss honom redan i sommar. 

– Som vanligt kommenterar jag inte rykten kring våra spelare, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustavsson. 

IFK Norrköpings vänsterytter Christopher Telo var med och vann SM-guld 2015 och har varit en nyckelspelare i klubben under en längre tid. Han debuterade i klubbens A-lag 2007 och har sedan dess varit klubben trogen. Hammarby har tidigare ryktats vara ute efter spelaren men enligt SportExpressens uppgifter är det norska Molde som nu ligger närmast till hands för att köpa loss spelaren. 

Lagt bud på guldhjälten 

De har kommit med ett bud till Norrköping och klubben funderar just nu på om de ska sälja honom redan i sommar. Samtidigt har Telo mindre än sex månader kvar på sitt kontrakt vilket gör att han kan skriva på för en ny klubb redan nu och sedan lämna som bosmanspelare efter säsongen. 

– Som vanligt kommenterar jag inte rykten kring våra spelare, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustavsson. 

Telo bekräftade tidigare under onsdagen att han lämnar klubben efter säsongen. 

– Ja, man kan väl säga att jag haft bra snack med ledningen, Jens Gustafsson och Peter Hunt. Och jag har sagt att jag vill lämna, säger Telo till FotbollDirekt.

Haft en bra dialog

Han fortsätter: 

– Vi har haft en bra dialog hela tiden, men vi har pratat mer nu på sistone. De förstår min situation, jag har varit där länge, varit lojal i många år. Jag haft fantastiska år i Norrköping, varit med från botten av superettan till de senaste åren som topplag i allsvenskan. 

Molde tränas just nu av förre Djurgårdstränaren Mark Dempsey.