Guldhjälten lämnar – flyttar till Cypern

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Nicolas Stefanelli har gjort sitt i AIK för den här gången.

Anfallaren lånas ut till cypriotiska Anorthosis Famagusta under våren.

Nicolas Stefanelli var med och spelade hem guldet åt AIK den föregående säsongen. Även om anfallaren, som kom från argentinska Defensa y Justicia, fick nöja sig med att agera reserv till kaptenen Henok Goitom. 

Lånar ut Stefanelli

Men nu går Stefanelli och AIK skilda vägar – i alla fall under våren. SportExpressen kunde avslöja att klubben har gått med på att låna ut 24-åringen till cypriotiska Anorthosis Famagusta. 


LÄS MER: Uppgifter: Kerim Mrabti jagas av Birmingham 


Något som senare bekräftades av AIK.

– Nicolas är rekryterad i kategorin spelare där planen är att efter utveckling säljas vidare med en tydlig ekonomisk vinst för AIK Fotboll. Individuellt blev inte 2018 vad vi hoppades på för Nicolas och därför lånas han nu ut till en miljö som vi bedömer är rätt för att fullfölja ursprungsidén, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström i ett uttalande. 


LÄS MER: DOKUMENT: Så mår IFK Göteborg 100 dagar efter Mats Gren 


– Jag trivs fantastiskt bra i AIK och tycker otroligt mycket om klubben, samtidigt har jag höga mål och stora drömmar som spelare och där är speltid en stor och viktig del för min utveckling. Därför är utlåningen ett bra alternativ för mig i detta läge, säger Stefanelli.

Anorthosis Famagusta ligger just nu på femte plats i Cyperns högstaliga. De har totalt vunnit 13 ligatitlar.