Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldhjälten klar för allsvensk återkomst

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Christoffer "Totte" Nyman har bestämt sig för att flytta hem till IFK Norrköping. 

Enligt SportExpressens uppgifter kommer den förre guldhjälten att skriva på ett så kallat pre-contract som börjar gälla från och med 1 juli 2019. Men Eintracht Braunschweig och IFK Norrköping förhandlar om en affär redan nu och Nyman hoppas på en lösning där han ansluter redan i vinter.  

- Inga kommentarer, säger Norrköpings ordförande Peter Hunt. 

Redan den första november kunde SportExpressen avslöja att Christoffer "Totte" Nyman var högaktuell för en återkomst till IFK Norrköping till kommande säsong. 

Detta efter att Norrköping redan i somras förhandlat med Eintracht Braunschweig om att köpa loss anfallaren. Men parterna lyckades aldrig komma överens då den tyska klubben, som numera håller till i den tyska tredjedivisionen, satt en hög prislapp på spelaren. 

- Vi har haft en tät dialog med klubben angående Totte. Men min bedömning nu är att det inte blir av i det här fönstret. Det skiljer för mycket mellan oss just nu och det är en stor affär för vilken klubb som helst, sa Norrköpings ordförande Peter Hunt då. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Norrköping – direkt i Messenger 

Flyttar hem till Norrköping 

Nymans kontrakt med Eintracht Braunschweig går ut 30 juni 2019, vilket innebär att han har mindre än sex månader kvar på sitt kontrakt efter nyår. Då är 26-åringen fri att skriva ett så kallat pre-contract med en ny klubb för att sedan lämna Braunschweig gratis 1 juli. 

Och enligt SportExpressen har nu också den förre guldhjälten bestämt sig för att flytta hem till Norrköping. Han kommer också att skriva på ett pre-contract med "Peking." 

Allt talar för en snar återkomst 

Samtidigt förhandlar Norrköping om att köpa loss spelaren redan innan den allsvenska starten och Nyman själv hoppas att det kommer att lösa sig mellan klubbarna så att han kan ansluta redan i vinter. 

Allt talar också enligt SportExpressens uppgifter, på att klubbarna kommer överens, även om inget är helt klart i nuläget. Nyman har gjort sammanlagt tio A-landskamper och fyra U21-landskamper för Sverige och under sin tid i IFK Norrköping hann han med 161 matcher, 41 mål och 20 framspelningar.

IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt vill inte kommentera någonting gällande "Totte" Nyman. 

- Inga kommentarer, skriver han i ett sms.