Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Guldhjälten Hooiveld öppnar för flytt till AIK

Mittbacken Jos Hooiveld öppnar för en flytt tillbaka till AIK. Foto: Andreas L Eriksson
"Jag älskar klubben", säger Hooiveld om AIK, som han vann SM-guld med 2009. Foto: Nils Petter Nilsson

AIK vann mot Falkenberg - och nu kommer ett glädjebesked till klubben.

Jos Hooiveld öppnar för en comeback i AIK.

Guldhjälten från 2009 fick lämna Southampton och är just nu kontraktslös.

- Skulle AIK höra av sig med ett erbjudande skulle jag så klart tänka över det. Jag älskar klubben, säger han.

SÅ SKA AIK BLI EN GULDUTMANARE - enligt SPORT-Expressens Daniel Kristoffersson

1) Värva hem Jos Hooiveld

Den förre guldhjälten från 2009 har hunnit bli 32 år, men är i fin fysisk form, har samlat på sig erfarenhet från Premier League och England och skulle vara precis det AIK behöver just nu. En ledare som kan styra upp det rätt instabila försvarsspelet. AIK lär få tuff konkurrens men med tanke på vad Jos Hooiveld säger till mig så är en värvning definitivt möjlig.

2) Hitta en tydligare spelidé

Jag har sett AIK alla matcher den här säsongen och undrar fortfarande var den röda tråden i anfallsspelet finns? Den finns där i bland, men är knappast genomgående från match till match. I alltför många matcher litar AIK på individuella prestationer som ska avgöra matcherna. Så vinner man visserligen en del matcher. Men knappast titlar.

3) Bättre kantspel

AIK:s kantspel mot Falkenberg lämnade en del i övrigt att önska. Framför allt defensivt. Ingen kommunikation alls mellan ytterbackar och yttermittfältare gjorde att Haukur Hauksson och Alessandro Pereira lämnades ensamma. De såg ibland ut som rundningsmärken när Falkenbergs yttrar gled förbi. Alldeles för slappt. Ett problem Andreas Alm måste lösa.

AIK vann mot Falkenberg med 4-3 efter att Henok Goitom räddat segern åt AIK med sina två mål.

Efteråt medgav dock AIK:s tränare Andreas Alm att han inte alls var nöjd med försvarsspelet i matchen.

Under säsongen har AIK släppt in hela 17 mål på tolv matcher.

Finns lösningen på försvarsproblemet i Holland?

Där finns nämligen guldhjälten från 2009, Jos Hooiveld.

Den 32-årige mittbacken öppnar nu för en comeback i AIK.

- Skulle AIK höra av sig till mig och erbjuda något skulle jag definitivt tänka över det. Jag älskar klubben och har den väldigt nära hjärtat. Självklart skulle jag tänka över det, säger han.

AIK har inte hört av sig

Har du hört något från AIK?

- Nej, det har jag inte gjort. Ingen har ringt eller något sådant. De kanske har fullt på försvarssidan i truppen och då kanske det inte finns plats för mig.

Hur tänker du själv när du ska välja en ny klubb. Vill du tjäna mycket pengar i någon liga som Kina, Qatar eller Indien eller vill du komma till en klubb som slåss om titlar?

- Alla faktorer kommer så klart att spela in. Jag och min flickvän ska få barn så vi vill komma till ett bra land. Det är viktigt. Sedan kommer jag inte att stressa i väg ett beslut. Det får ta den tid det tar. Jag kommer noga överväga mina alternativ.

Gjorde åtta mål i PL

Vilken form är du i?

- Jag känner mig i kanonform. Jag kan hålla på väldigt länge till med fotbollen. Det har varit en fantastisk resa som jag fått uppleva efter tiden i AIK. När vi gick upp med Southampton i Premier League och jag gjorde åtta mål. Att få spela i Premier League. Även om jag hade en del otur där med en massa självmål. Det är bara att titta på några av dem vilken sjuk otur jag hade.

Sedan blev det en utlåning till Norwich?

- Ja, där gick det bra till en början och jag har faktiskt aldrig förlorat en match med dem. Men det hände lite grejer där som jag inte vill gå in på. Det var med managern. Efter det öppnades det den här säsongen en chans att gå till Millwall. Där fungerade det bra, men vi åkte tyvärr ut. Det var en besvikelse att vi inte kunde stanna i The Championship.