Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldhjälte lämnar: ”Önskar lycka till”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Enoch Kofi Adu lämnar AIK efter tre säsonger. 

Mittfältarens kontrakt går ut vid årsskiftet och han lämnar nu klubben. 

– Jag vill tacka Adu för tre fina år i AIK och inte minst för hans betydande insatser under klubbens framgångsrika 2018 då vi lyfte Lennart Johanssons pokal, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius till klubbens hemsida

Allsvenskan är över och förberedelserna inför 2021 har påbörjats. 

Nu står det klart att mittfältaren Enoch Kofi Adu, 30, lämnar AIK. Adu kom till AIK från turkiska Akhisarspor inför säsongen 2018. Under sin debutsäsong startade han 27 matcher var en bidragande orsak till klubbens SM-guld.  

– Jag vill tacka Adu för tre fina år i AIK och inte minst för hans betydande insatser under klubbens framgångsrika 2018 då vi lyfte Lennart Johanssons pokal, säger AIK:s sportchef Henrik Jurielius till AIK:s hemsida.  

Den gånga säsongen spelade Adu 23 matcher, varav 16 från start. Totalt blev det 104 matcher för Adu  i AIK vars kontrakt går ut vid årskiftet och nu alltså inte förlängs.

– Jag vill också lyfta fram hans sätt att vara som person och han har genom sin karaktär bidragit med mycket för lagbygget på Karlberg under åren. Hela klubben tackar honom för tiden i AIK och önskar honom stor lycka framöver, säger Jurelius.

Den Ghananska mittfältaren har även representerat Malmö FF mellan 2014-2016.