Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Grzelak: ”Får inte hamna där igen”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Bartosz Grzelak är stolt över AIK:s upphämtning borta mot IFK Norrköping - vilket betyder att man inte förlorat på sex raka matcher.

Samtidigt har laget pratat om de inledande fem minuterna i andra halvlek senast.

– Vi får inte hamna där igen, säger AIK-tränaren.

AIK är obesegrat i sex raka allsvenska matcher efter att ha hämtat upp ett underläge borta mot IFK Norrköping till 2-2 efter Sebastian Larssons straffmål. 

Bartosz Grzelak menar att AIK tar med sig en hel del från matchen senast.

– Det var första gången vi utsattes för något sånt på ett tag där vi tvingas komma tillbaka på det sättet vi gjorde. Precis som att vi gjort en del mål på fasta situationer på sistone så ger ju det ett självförtroende. Varje gång det är en fast situation har vi en stark tro på det. Även om det såg ut så där mot Norrköping så finns det en möjlighet att komma tillbaka och det betyder mycket för oss inför de sista omgångarna. Det ger oss en tro, säger AIK-tränaren inför kvällens bortamatch mot Sirius.

Vecchia avstängd: ”Aldrig positivt”

Hur mycket har ni pratat om perioden i andra halvlek mot Norrköping när de gör två mål på drygt fem minuter?

– Vi släpper aldrig något. Vi har tagit upp vad som hände på målen och hur vi kan korrigera det. Jag har suttit ned med spelarna också så vi har absolut tittat på det och pratat om situationerna. Vi får inte hamna där igen. Sedan har jag valt att fokusera mycket på den mentala vändningen vi gjorde mot Norrköping, att vi spelade upp oss och man kan säga att vi gett oss själva både ris och ros.

Vidare blickar Grzelak fram emot en svår bortamatch i Uppsala.

– Tittar man på Sirius matcher bygger det mycket på passningar och en del lag kan nog bli stressade av det ibland. Samtidigt måste man förstå att det är deras spelidé men vi har haft en styrka att aldrig tappa huvudet förutom de där fem minuterna mot Norrköping. Vi är rätt trygga och lugna i försvarsspelet samt bra tränade i att vara aggressiva men tålmodiga. Vi kommer inte att bli stressade när Sirius har bollen.

Stefano Vecchia är avstängd. Vad betyder det tror du?

– Det är aldrig positivt att bli av med en av sina bästa spelare och han har varit väldigt viktig för dem. Men det känns som att ersättaren kommer utföra samma taktiska roll om man säger så. Men självklart är Vecchia en spelare som varit i toppform, det kanske inte riktigt blir samma sak, men det är en annan spelare som kommer in.