Göteborgs kris växer - hamnade i nytt underläge

Publicerad
Uppdaterad
Här blir IFK Göteborgs kris ännu större.
Bara en kvart var spelad på Råsunda när en helt omarkerad Nils-Eric Johansson nickade in ledningsmålet för AIK.
- Den som ska markera honom går bort sig fullständigt, säger Canal Plus expert Pelle Blohm.
Efter tre omgångar står IFK Göteborgs poängkolumn på noll – och mycket av den senaste tidens snack har kretsat kring tränaren Jonas Olssons framtid i klubben.
Efter en kvart i bortamatchen mot AIK blev läget ännu värre för IFK. Kalle Svensson sänkte Teteh Bangura, IFK-backen fick gult kort och AIK fick frispark.
En frispark som Kenny Pavey tag hand om och den långa bollen mot straffområdet hittade en helt fri Nils-Eric Johansson.

"Borde gå ut och boxa"

Backen, som inte gjort ett allsvenskt mål sedan 2009, gjorde inga misstag i avslutet och nickade in bollen i nät. I Göteborgs försvarsspel lämnade däremot en del att önska.
Markeringen på huvudstarka Johansson var obefintlig och målvakten Markus Sandbergs agerande såg tveksamt ut.
– Han borde gå ut och boxa bort den där bollen, han borde hinna det, säger Pelle Blohm i Canal Plus.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag