Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK:s ilska efter uttåget: ”Fruktansvärt upprörd”

AIK-tränaren Bartosz Grzelak.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Vladimir Rodic gjorde 2-1 med ett drömmål.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Henok Goitom deppar.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Astrit Selmani.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Rejält upprört i AIK efter 3-2 till Hammarby.
Foto: C More

En bolltouch – ett mål.

Vladimir Rodic skruvade in en yttersida i krysset när Hammarby vann derbyt mot AIK i svenska cupen.

Det blev en svängig match med ett rött kort och ilska i AIK när laget inte fick genomföra ett byte.

– Det gör mig fruktansvärt upprörd. Det är ett juniormisstag, säger tränaren Bartosz Grzelak.

Akinkunmi Amoo gav Hammarby ledningen i den första halvleken av cupderbyt mot AIK. 

I den andra halvleken kvitterade sedan AIK:s Saku Ylätupa med en vacker aktion i offensivt straffområde men det allra snyggaste målet i matchen hade inte kommit än.

I den 56:e minuten hade Hammarbys Vladimir Rodic bara varit på planen i några sekunder när han fick bollen från Abdul Khalili till höger utanför straffområdet.

Rodic klippte till med utsidan av sin högerfot och fick se bollen skruva sig in i det vänstra krysset bakom en chanslös Budimir Janosevic.

– Jag kom in och gjorde min grej. Det blev perfekt, säger Rodic.

Han firade med att sätta fingret mot munnen.

– Jag vet inte varför jag gjorde det. Jag fick massa meddelanden om hur jag skulle fira före matchen. Men jag gick på instinkt. Det är inget jag bryr mig om nu eller lägger någon tid på. Alla får ta det hur de vill.

Hammarby vidare till kvartsfinal

Rodic berättar också varför han valde att avsluta med utsidan av sin högerfot.

– Det var svårt för mig att skjuta med vänstern, så jag visste inte om den skulle gå in. Men det blev en bra skruv, den blev perfekt. Det var min första touch och jag fick ingen uppvärmning heller för det blev ett snabbt byte. Jag hann knappt få på mig benskydden.

Efter Rodic drömmål blev Hammarbys mittback Richard Magyar utvisad och en stund senare kvitterade Sebastian Larsson till 2-2 på straff. 

Men med en man mindre avgjorde Hammarbys Gustav Ludwigson när han rundade Budimir Janosevic och satte bollen i öppet mål.

– Från minut ett var det bra, även att sitta på bänken i en sån här match. Det var ett lagarbete från vår sida och alla har jobbat hårt för detta och vi har förtjänat det. Vi visar karaktär och vinner med en man mindre, säger Vladimir Rodic.

– Derbysegrar betyder alltid mycket. Alla Hammarby:are som går till jobbet i morgon är kungar på sina arbetsplatser. Det är dem vi spelar för.

Ludwigson tycker att Hammarby visade bra karaktär efter Richard Magyars röda kort och AIK:s kvittering till 2-2.

– Det var en käftsmäll och man tänkte ”inte i år igen”. Men jag tycker att vi visar karaktär som vi saknade lite förra året.

Ilska i AIK efter förlusten

AIK hade behövt en seger för att ta sig till kvartsfinal och resultatet 3-2 till Hammarby innebär att ”Bajen” får spela kvartsfinal. 

Inför Ludwigsons avgörande mål ville AIK genomföra ett byte i ett spelavbrott men i stället fick spelet fortgå. Det gjorde AIK-bänken rasande.

– Jag har stor respekt för domarna och att de kan göra misstag. Men när vi ska göra ett byte, och jag hör att bytet blir administrerat och sedan så blåser domaren i gång spelet ändå och vi inte får byta, det gör mig fruktansvärt upprörd. Det är ett juniormisstag, säger tränaren Bartosz Grzelak.

Grzelak säger att han blir upprörd över domaren Mohammed Al-Hakims ”efterhandsförklaringar”.

– Förklaringen jag får från domaren är att det inte hinner registreras och sådana efterhandsförklaringar gör mig upprörd. Det är ett juniormisstag. Det ska sägas att vi också gör juniormisstag under matchen och jag skyller heller inte förlusten på domarna, jag har stor respekt för dem.