Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oväntade draget: ”Jag tyckte att vi var tafatta”

Johan Karlsson.Foto: Dplay
Karl Larsson.Foto: Dplay

Henrik Rydström var aktiv på bänken i Sirius bortamatch mot Djurgården.

I den 27:e minuten gjorde han två byten.

– Jag tycker att vi var tafatta och ibland är det enda sättet att väcka någonting att byta, säger Siriustränaren efter matchen.

Djurgården inledde starkt hemma mot Sirius och var det bästa laget på Tele 2 arena i inledningen av matchen. Det gjorde bland annat att Kalle Holmberg fick ett öppet nickläge i straffområdet och att Haris Radetinac och Fredrik Ulvestad fick ett skottlägen från nära håll.

Då agerade Sirius tränare Henrik Rydström i den 27:e minuten trots att resultatet fortfarande var 0-0.

Högerbacken Karl Larson och den centrale mittfältaren Jamie Roche byttes ut till förmån för Johan Karlsson och Daniel Jarl.

Sirius gjorde två byten direkt

Bytena förvånade Dplays kommentatorer.

– Han (Larson) fick ett gult kort, jag antar att Rydström är lite rädd för det kanske, säger Petter Barrling.

I och med bytena gick Sirius över till en trebackslinje där bjässen Daniel Jarl tog plats i mitten och 19-årige Johan Karlsson blev wingback.

– Jag gillar ändå det här med Rydström, att han vågar agera direkt. Första kvarten var Sirius tillbakatryckta, säger Dplays expert Irma Helin och fortsätter:

– Det är inte roligt att vara den som blir utbytt men ibland måste man agera för lagets bästa.

Rydström: ”Kortlivad adrenalinspruta”

Resultatet efter första halvleken var 0-0 men Djurgården vann till sist matchen med 4-0 efter att Stefano Vecchia blivit utvisad i andra halvlek. Då gjorde Kalle Holmberg och Fredrik Ulvestad två mål var under matchens sista halvtimme.

– Jag vet inte vilken minut vi kände att vi måste göra någonting, men vi ändrade formation och Kalle Larsson fick varning efter tio minuter. Jag tycker att vi var tafatta och ibland är det enda sättet att väcka någonting att byta, säger Henrik Rydström efter matchen.

Han fortsätter:

– Det här är en match man hade kunnat byta många fler än de vi hade, kortsiktigt fick vi effekt på det men det var en väldigt kortlivad adrenalinspruta som vi körde in.