Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Goitoms hyllning av tunga nyförvärvet

Henok Goitom är nöjd med värvningen av Ofori.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Ebenezer Ofori är tillbaka i AIK.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

AIK har hittills förstärkt truppen med fyra spelare. 

En av dem är Ebenezer Ofori som skrivit på för fyra år. AIK:s lagkapten ser mittfältaren som ett välkommet tillskott.

– Det är en av allsvenskans bästa mittfältare, säger Henok Goitom.

AIK sparkade på torsdagen i gång fotbollssäsongen 2020 framför ett fullsatt Skytteholms IP i Solna. Hittills har AIK förstärkt truppen med fyra spelare.

Målvakten Jakob Haugaard, Erick Otieno till försvaret, Jasir Asani till anfallet och på torsdagen blev Ebenezer Ofori klar för AIK över fyra år.

Henok Goitom välkomnar sin gamla lagkamrat.

– Han kan döda motståndarens press med sin bollhantering. Med åren lyckades han också bli bra på det korta och långa spelet. Han har en bra balans och är starkare i kroppen än vad man tror. Det är en väldigt komplett spelare, säger AIK:s lagkapten.

Hur högt håller du Ofori?

– En av de bästa mittfältarna i allsvenskan definitivt. Nu vet man inte hur de här åren utomlands har varit, men när jag lämnade AIK, blev han väl korad till den bästa mittfältaren i allsvenskan. Han är definitivt en stjärnspelare för oss.

Goitom om AIK:s nya spelsätt

Vad säger du om det nya spelsättet som ni jobbar på?

– Man vet om att ledarstaben jobbar stenhårt för att hitta något som passar hela spelartruppen. Man vill agera på ett annorlunda sätt jämfört med förra året. Men vi måste hitta en balans i det där, det är väldigt lätt att bli väldigt populistisk och satsa allt framåt och så läcker det bakåt. Samtidigt vill vi inte bli för bekväma bakåt för då gör vi inget framåt. Det gäller att hitta en balans mellan båda delarna. Förhoppningsvis får vi se ett mer framåtlutande AIK när svenska cupen börjar.

Vad är svårigheten att skifta från ert tidigare spelsätt till ett nytt?

– Att det är inpräntat hur man ska agera. Varje spelare måste utveckla sig själva och vara sin egen lärare. En tränare kan inte vara där i varje situation och tala om hur vi spelare ska agera, tränarna får ta de stora detaljerna och vi spelare får sköta de små detaljerna med vår spelförståelse. Vi får se om en eller två månader hur det ser ut.

Har du varit involverad?

– Lite grann bara, mer som ett bollplank. Jag vill vara en spelare i år först och främst.