Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Goitom och Sulejman presenterade av AIK

Goitom och Krpic presenterades av AIK på fredagen.Foto: Anel Avdic
Henok Goitom.Foto: Anel Avdic
Sulejman Krpic.Foto: Anel Avdic

Henok Goitom och Sulejman "Suljo Killer" Krpic är hemma. Båda spelarna presenterades av AIK på fredagen under en presskonferens i Solna.

– Jag är väldigt glad över den här flytten, säger Suljeman Krpic.

– Jag återvände för att jag ville spela i AIK, säger Henok Goitom.

Det har varit ett minst sagt händelserikt transferfönster för AIK. Alexander Isak, 17, skrev på för tyska giganten Borussia Dortmund för en rekordsumma och anfallskamraten Chinedu Obasi valde att satsa på ett utlandsäventyr.

Sedan tidigare har AIK sålt Ebenezer Ofori till Stuttgart och bland annat förstärkt med Simon Thern och Kristoffer Olsson till mittfältet. Sedan dess har klubben intensifierat jakten på att förstärka anfallet.

Landade på torsdagskvällen

Den bosniske anfallaren Sulejman Krpic har kopplats ihop med en flytt till AIK. SportExpressen har tidigare rapporterat om AIK:s scoutingresa till Bosnien Hercegovina, där man slutscoutade Krpic, och på torsdagskvällen landade bosniern i Stockholm.

Samtidigt har det skrivits intensivt om en återkomst för Henok Goitom till AIK. Efter den senaste tidens uppgifter kallade AIK under fredagsmorgonen till presskonferens.

Krpic och Goitom presenterade

Och det blev precis som förväntat. AIK presenterade både Sulejman "Suljo Killer" Krpic och Henok Goitom - som återvänder till klubben han lämnade 2015 efter ett äventyr i La Liga-klubben Getafe och en vända i MLS-laget San Jose Earthquakes.

Henok Goitoms har kritat på ett tvåårskontrakt och Sulejman Krpic kontrakt sträcker sig över tre år.

– Jag är väldigt glad över den här flytten. Det är en svår flytt att göra, från bosniska ligan till Sverige. Det finns massa bra spelare, men vägen är riktigt svår. Jag fick möjligheten att flytta till AIK och det är jag glad över. AIK ser potential i mig och vi har lyckats nå en överenskommelse.

Många har frågat vilken typ av spelare du är, hur beskriver du dig själv?

– I bosniska ligan försökte jag alltid göra mål på halvchanser. Jag tror att mina styrkor ligger främst inom straffområdet och huvudspelet. I bosniska ligan brukade motståndarna säga: "akta Suljo, han är stark på huvudet" - förhoppningsvis kan jag avancera ännu mer i AIK.

Vad har för ambitioner i AIK?

– Jag har följt klubben över internet. AIK:s ambition är att vinna ligan och vinna. Den här klubben förtjänar att ta hem titlar. Det kommer bli svårt, men det finns tradition här som vi måste upprätthålla, säger Krpic.

– Jag har inte hunnit prata med tränaren än. Men jag har bara hört det bästa om Rikard Norling. Jag har pratat lite med Nebojsa (Novakovic), mycket positivt. Det är bara positiva saker som jag har fått ta del av.

Du har fått smeknamnet "Suljo Killer" - förklara.

– Jag fick smeknamnet av Dinamo Zagrebes president Zdravko Mamic. Han såg en krigare i mig. En fighter. Jag går ut på planen och ger allt jag har. Det var därför. "Killer" är en krigare på plan. En kämpe för laget som vill vinna.

Henok Goitom säger så här om flytten:

– Jag återvände för att jag ville spela i AIK. Det är rätt tajming med AIK. Jag ska bygga upp mig rejält och köra på. Jag vet inte men jag är förhoppningsvis bättre, säger Gotiom.