Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Goitom: ”Jag kan inte acceptera det”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

En poäng på två matcher.

Efter en fin säsongsinledning har AIK tappat tempo i jakten på tabelltoppen.

Men lagkaptenen Henok Goitom har sett tillräckligt för att tro på en strid högt upp i tabellen.

– Vi spelar så pass bra att vi inte behöver sänka förväntningarna, säger han.

Det blev en poäng i toppmötet med Malmö FF på torsdagen efter att hemmalaget kvitterat genom ett självmål i andra halvlek. 

Jo-Inge Berget gav Jon Dahl Tomassons regerande mästare ledningen via nick i första halvlek, och båda lagen kom nära att vinna i slutet med var sin bra chans.

Resultatet innebär att AIK parkerar på sjunde plats med tio inspelade poäng efter sex omgångar, fem poäng bakom tabelltoppande Djurgården.

AIK:s lagkapten Henok Goitom fick inleda på bänken efter att ha spelat mot Norrköping i måndags. Efter fjolårets niondeplacering och turbulens har förväntningarna på hans inte varit i linje med de guldförhoppningar som blivit vanliga under 2010-talet, och många har tippat laget en bit under den absoluta tabelltoppen.

”Behöver inte sänka förväntningarna”

Men Goitom tycker sig ha sett tillräckligt för att våga hoppas på en strid i rätt delar av allsvenskan.

– På något sätt hör det ihop. Spelet ser bättre och bättre ut. Vi kan hålla i bollen fler minuter i matcherna. Om vi tar fyra poäng mot Norrköping och Malmö är vi mer framåtlutade efter sex matcher. Vi har en poäng på två, det blir en liten uppförsbacke och vi måste vinna det dubbla, säger han.

Slipper ni en sorts press som ni är vana vid?

– Kanske runtomkring. Jag vet inte. För mig blir det svårt, om det nu skulle vara så. Jag har så svårt att acceptera det. Titta på alla matcher vi har spelat, vi hade 3-0-1 på de första fyra. Matchen mot Norrköping är en sådan som vi vinner ett bra år. Idag mot Malmö FF kan vi också vinna. Det är väl inte 100 procent att vi ska vinna matchen, men det finns ett tryck. Vi är där spelmässigt, vi tar bara inte poängen. Vi spelar så pass bra att vi inte behöver sänka förväntningarna.

– Hade vi inte spelat så bra som vi ändå gör hade man kanske kunnat prata mer om realism. Men matcherna ser ut som de gör, tar vi fyra poäng till hade vi kunnat vara både realistiska och framåtlutade. Med poängen kommer mer självförtroende, säger han.