Goitom förlänger – spelar ett år till

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Det blir en fortsättning för Henok Goitom, 36, i AIK.

Enligt uppgifter till SportExpressen är parterna nära att komma överens om ett nytt kontrakt. Om inget oförutsett sker väntas förlängningen bli officiell inom kort. 

AIK:s lagkapten Henok Goitom, 36, spelade den här säsongen 29 av 30 matcher i allsvenskan trots det rekordtuffa spelschemat. Goitom noterades för åtta mål i år och visade prov på en stark form under hösten när han under en period i oktober och början av november gjorde fyra mål på fem matcher för AIK i seriespelet.

Samtidigt har lagkaptenen suttit på ett utgående kontrakt.

Hyllas av tränaren

Parterna har dock under året hela tiden haft intentionen att fatta ett slutgiltigt beslut gällande framtiden efter säsongen.

AIK:s huvudtränare Bartosz Grzelak har också under säsongen varit tydlig med att han gärna behåller sin kapten även över nästa säsong.

– Jag hade varit jätteglad. Från mitt perspektiv hade jag tyckt att det hade varit jättebra att ha med Goitom. Han är en spelare som framför allt påverkar de unga spelare i rätt riktning. Från min sida hade jag varit jätteglad, sa Grzelak till SportExpressen i oktober.

Förlänger med AIK

Nu kan SportExpressen avslöja att det blir en fortsättning på planen även nästa säsong för AIK:s lagkapten. Enligt uppgifter till SportExpressen är Henok Goitom och AIK endast små detaljer från att komma överens om ett nytt kontrakt.

Om inget oförutsett sker kommer kontraktsförlängningen att bli officiell inom kort.

Goitom har totalt gjort 254 matcher i AIK-tröjan och noterats för 96 mål, 48 assist och säsongen 2018 fick han vinna SM-guld med klubben under ledning av Rikard Norling.