Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Goitom ber om ursäkt till domaren efter straffen

Situationen där Goitom går omkull och får straff.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mohammed Al-Hakim.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Hammarby besegrade AIK med 3-2 och gick vidare i Svenska cupen.

Matchen blev hetsig, bland annat fick Henok Goitom med sig en kontroversiell straffspark i andra halvlek.

Nu vill anfallaren be om ursäkt till domaren Mohammed Al-Hakim.

– När man går in i omklädningsrummet tänker man att man inte vill vinna på det sättet, säger han.

Det var i andra halvlek som Goitom ordnade straff för AIK. Sebastian Larsson slog in den, vilket innebar 2-2, men trots att bortalaget fick spela 11 mot 10 på Tele 2 arena under stora delar av andra halvlek efter ett rött kort på Richard Magyar, vann Bajen med 3-2 och gick vidare i Svenska cupen.

– Det blir enkelt hetsigt när det är derby och alla vill vinna. Det vore konstigt om det inte var så, säger Goitom.

Straffen rörde upp mycket känslor i hemmalaget, där flera menade att Jeppe Andersen inte nuddat vid Goitom. 

AIK:s lagkapten såg också ut att falla enkelt och på tv-bilderna var det svårt att säga om Andersen faktiskt rörde honom.

”Vill be Mohammed Al-Hakim om ursäkt”

Efter matchen menade Goitom själv att det inte var någon straff – och ville be domaren Mohammed Al-Hakim om ursäkt.

– När man går in i omklädningsrummet och får lite betänketid – jag vill ändå be om ursäkt till Mohammed. Man har hamnat i den här situationen när man vet att man får en smäll. Man tar det där långa steget, sen kommer smällen och sen kommer straffen. Jeppe Andersen var så kylig, jag var helt överraskad. Man blir lite: ”Vad händer här?”. Av tio gånger kommer någon med en spark 9,5 gånger. Så på grund av straffen var det kanske rättvist att Hammarby vann.

Det var inte straff tycker du?

– Nej. Det är viktigt att säga det här: I sådana lägen är man så erfaren och van, man har varit i sådana situationer så många gånger där man bara petar bollen och får en smäll. Då blir det straff. Jag blir överraskad att Jeppe Andersen är så kylig där. När man går in i omklädningsrummet tänker man att man inte vill vinna på det sättet. Och för Mohammed Al-Hakims skull. Han kan ju inte se. Så någonstans känner man att det var rättvist att Hammarby vann. 

Många skulle säkert beskriva det som en filmning, men du menar att det är rutin?

– Nej, nej, nej. Rutinen i sig är att man har hamnat i situationen så många gånger: Man petar bollen, man tar ett så pass långt steg att du inte kommer kunna hålla balansen, men du kommer få en smäll. När bollen är långt ifrån tänker alltid försvararen att jag ska ta den här. Så petar man och får smällen. Men så får jag inte den. Jag har inte sett video på den, men då känner man att ah, det kanske är rättvist att Hammarby vann.

”Stort av honom”

Efter matchen pratade Hammarbys Jeppe Andersen med Goitom om situationen.

– Han sa samma sak till mig. Det är stort av honom att erkänna det. Det är bara han och jag som vet att jag inte nuddade honom, säger han.

– Det var en ganska galen match, säkert kul att kolla på där du satt. Vi kände i början av andra halvlek att ”det här kommer bli jobbigt”, men lyckades ta tag i matchen med förändringarna vi gjorde efter utvisningen. Det var starkt av oss.