Glen Riddersholm tar över IFK Norrköping

Foto: Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Här är IFK Norrköpings nya tränare.

Enligt uppgifter till SportExpressen är den danska mästartränaren Glen Riddersholm, 50, nu klar för ”Peking” som skrivit på ett längre kontrakt.

Det har gått drygt en månad sedan IFK Norrköping sparkade Rikard Norling från tränarposten efter en tid med svaga resultat i allsvenskan. Sedan dess har Vedran Vucicevic och Anes Mravac, som är assisterande tränare, lett laget under tiden som klubben jobbat hårt med att rekrytera en ny huvudtränare.

I förra veckan kunde SportExpressen avslöja att den danska mästartränaren Glen Riddersholm, 50, var en av kandidat till att ta över som ny tränare. Riddersholm, som vunnit danska ligan med Midtjylland, hade redan haft möten med klubbledningen och såg också Norrköping möta IFK Göteborg på Gamla Ullevi den 1 augusti. Efter det har Norrköpings-Tidningar rapporterat att Riddersholm är nära att ta över IFK.

Klar för IFK

Nu är parterna överens.

SportExpressen kan avslöja att Glen Riddersholm är klar för IFK Norrköping och kommer att ta över laget. Riddersholm har skrivit på ett längre kontrakt. SportExpressen erfar att Riddersholm dessutom träffat spelartruppen under söndagen och planen är att den tidigare Midtjylland-tränaren ska leda träningarna redan i veckan där truppen förbereder sig inför bortamötet med Elfsborg.

Om inget oförutsett inträffar kommer Riddersholm att presenteras inom kort som ny IFK-tränare. Riddersholm kommer närmast från belgiska KRC Genk där han har varit assisterande tränare. Tidigare i karriären har 50-åringen tränat Århus och Sönderjyske samt tidigare nämnda FC Midtjylland.