Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet – i mittbackskrisen

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Erik Berg har rehabiliterat en skada hela försäsongen.

Nu har han tränat tre fulla pass med laget inför den allsvenska premiären.

Djurgården är hoppfull att Berg ska vara tillgänglig mot Gif Sundsvall.

– Jag hoppas att han kan bidra på det ena eller andra sättet, säger Kim Bergstrand.

Det har varit en hård försäsong för Djurgårdens Erik Berg. Mittbacken har fått ägna i princip hela vintern till att rehabilitera sitt skadade knä.

Men nu tänds ljuset i skadetunneln för stjärnan. För några veckor sedan genomförde Berg sitt första bollpass med spelartruppen och därefter har han stegvis trappat upp träningen i hopp om att kunna vara tillbaka till den allsvenska premiären.

Erik Berg har tränat tre fulla pass

Inför Djurgårdens allsvenska premiär mot Gif Sundsvall på måndag har läget kring mittbacken ljusnat. Berg har tränat tre fulla pass med laget utan några problem och fanns dessutom med under onsdagens fotbollspass på Kaknäs.

Kim Bergstrand är hoppfull att mittbacken ska kunna spela på måndag.

- Jag hoppas att han kan bidra på det ena eller andra sättet, säger han.

- Nu har Erik tränat tre fulla pass med truppen och det ser bra ut. Men man är orolig dagen efter varje gång. Det har gått bra, så vi får se.

Hur ser han ut i träning?

- Det är en jätteskicklig fotbollsspelare men om han inte har spelat fotboll på ett halvår så tar det ett tag innan man kommer tillbaka. Men det är inte så svårt att säga att han är klass.

”Man ska inte spela ut sina kort”

Känns han redo att starta inför en premiär?

- Det ska jag inte uttala mig om. Vi får se. Vi tar en dag i taget med Erik varje dag just nu och är glada varje gång han tränar. Vi ska inte stressa, säsongen är slut i november.

Sedan tidigare har Djurgården ett tungt avbräck i försvaret. Jacob Une Larsson ådrog sig en muskelskada mot Hammarby i svenska cupen och kommer att bli borta i ett par veckor. Därmed finns det en lucka att fylla bredvid Marcus Danielson.

Kim Bergstrand vill dock inte berätta hur man löser mittbackssituationen.

- Det kommer jag inte berätta hur vi tänker. 

- Vi har olika alternativ men det är inget jag kommer berätta innan matchen. Ni får ha lite tålamod med det. Man ska inte spela ut sina kort.