Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sundgren: ”Inte ens läkarna trodde det”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Här är glädjebeskedet för AIK. 

Daniel Sundgren är nu tillbaka i ordinarie träning med AIK efter att han drabbats av en propp i lungan. 

Sundgren kommer att integreras i träningen med start från och med onsdag.

– Jag är med på samma villkor som alla andra nu, säger Sundgren till Fotbollskanalen.

Det var i slutet av oktober, inför AIK:s sista hemmamatch för säsongen mot IFK Göteborg, som den otäcka nyheten kom. AIK-försvararen Daniel Sundgren hade drabbats av andningssvårigheter under natten till lördagen och fördes akut till Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Detta meddelade AIK då  i ett pressmeddelande. 

AIK-backen har själv berättat om hur han i oktober förra året upptäckte att något inte stämde.

– Jag kunde inte andas på natten. Vid 01-tiden på natten kände jag att det var dags att lägga sig. När jag ställde mig upp så sa det bara "bam". Allt rasade. Mina ben domnade bort och jag skakade. Det kändes som ett knivhugg i bröstet.  

– Jag hade sprutor överallt och EKG-plattor över hela bröstet. Sprutorna satte läkarna längst ner på magen, ibland hade jag slangar i näsan. Jag hade inte så mycket kraft på att tänka vad som skulle hända dagen efter, jag försökte bara andas och klara av smärtan. 

- Det var en jobbig tid, sade Sundgren till Sportlib i november.  

Drabbades av blodpropp

Diagnosen som ställdes då var att högerbacken drabbats av lungemboli, blodpropp i lungorna. Han har sedan dess sakta men säkert stegrat träning och under AIK:s träningsläger i Dubai var han med på allt utom spelet då  kroppskontakt kunde förvärra läget. 

Nu kommer dock glädjebesked för AIK. Sundgren kommer från och med onsdag att vara med i ordinarie träning med AIK. 

Den senaste utredningen visar att den tidigare lungproppen har löst upp sig och att spelaren nu har en normal lungfunktion, det meddelar AIK på sin officiella hemsida.  

Läkarna följer fortfarande situationen noga och gör regelbundna tester. Sundgren kommer också att ha ett huvudskydd när han tränar och integreras i den ordinarie träningen från och med onsdag. 

Daniel Sundgren berättar: ”Helt sjukt”

Daniel Sundgren berättar för Fotbollskanalen att det känns ”helt, helt underbart” att vara tillbaka.

– Jag är med på samma villkor. Det är liksom inte synd om mig, om du förstår. Jag har fått klartecken av läkare, som är väldigt högt uppsatta, att det är ok att spela fotboll. Det känns så klart jättebra och nu är det inte så att jag vill att lagkamrater ska tänka: ”Nu kan vi inte gå in i närkamper, vi ska ta det lugnt med honom”. Jag är exakt som vanligt.

AIK-stjärnan har varit ivrig att komma tillbaka efter problemen med lungan.

– Det är klart att jag ända sedan jag fick det här tänkt på att en dag kanske jag kan få komma tillbaka. Men att det skulle gå så här snabbt trodde ingen, inte ens läkarna själva. Det är ett bevis på att man fortfarande är ganska stark, att man är stark mentalt, säger han till Fotbollskanalen.

Sundgren medger att han inte trodde sina öron när AIK-läkarna gav honom beskedet.

– Det var sjukt. Det var helt sjukt. Jag fattade inte riktigt i början. Jag ringde mina föräldrar och de fick ringa till läkarna i AIK och de liksom: ”Är det sant?”.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!