Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebesked: ”Tror att jag kan köra i dag egentligen”

Jesper Nyholm skadade sig i en cupmatch mot Örebro i mars 2018.
Jesper Nyholm bröt benet i en cupmatch mot Örebro SK i mars 2018.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Jesper Nyholm.Foto: NILS PETTER NILSSON / TT NYHETSBYRÅN

Jesper Nyholm är på väg tillbaka efter skräckskadan för snart två år sedan.

26-åringen joggar nu utan att känna av sitt benbrott.

– Bara att jag kunde börja springa utan att ha ont var ett riktigt ”wow, vad skönt”, säger Jesper Nyholm till UNT.

Det har snart gått två år sedan Jesper Nyholms ödesdigra benbrott i AIK:s cupmatch mot Örebro SK. I höstas meddelade AIK att backen inte skulle få kontraktet som gick ut vid årsskiftet förlängt men att klubben skulle fortsätta hjälpa honom med rehabträningen.

– Jag förstår AIK:s beslut med att inte skriva ett fotbollskontrakt. En spelare som har varit allvarligt skadad, som fortfarande har sin rehab och varit borta i ett år och nio månader, sa han till SportExpressen då.

Nu kommer dock glädjande nyheter om Jesper Nyholm: backen kan både springa utan smärta och sparka till en fotboll. 

– Det går bättre, jag springer och kan springa max. Jag har rört en boll den här veckan också så nu har jag gjort det två gånger. Jag kan slå crossbollar, första gången var läskigt men sedan gick det fint, säger Nyholm till UNT.

Får träna med Sirius: ”Så klart aktuellt”

Nyholm berättar att han nu försöker bromsa sig själv.

– Min spontana känsla är att det går väldigt bra. Jag trodde inte det skulle gå så fort, det är nästan så att jag vill stå på bromsen lite så jag inte hoppar in i något. Jag vill ta det ganska säkert innan jag drar några slutsatser, men bara att jag kunde börja springa utan att ha ont var ett riktigt ”wow, vad skönt”. 

Jesper Nyholm har tidigare spelat i Sirius och klubbens sportchef Ola Andersson har erbjudit Nyholm att komma och träna med laget.

– Ola har sagt att jag kan komma ner och träna om jag vill, men då visste vi inte ens hur mycket jag skulle kunna springa. Sirius är ändå nära och det är min hemstad så det är så klart aktuellt, säger Jesper Nyholm.