Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK serieledare – efter drömstarten

Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Två mål inom loppet av åtta minuter.

Nabil Bahoui gav AIK en drömstart i stormatchen mot IFK Göteborg och laget gick upp i serieledning.

– Jag är jätteglad för Nabils skull för han har sökt, sökt och sökt efter formen, säger AIK:s tränare Bartosz Grzelak.

AIK hade ett tydligt mål när man gick ut till måndagskvällens match mot IFK Göteborg: Vinna och ta tillbaka serieledningen från Djurgården.

Då fick laget en drömstart.

Mikael Lustig kom till ett inläggsläge på högerkanten och bollen träffade Nabil Bahouis panna innan den letade sig in till 1-0 i den femte minuten.

Drömstart för AIK

Bara åtta minuter senare slog Bahoui till igen.

Henok Goitom släppte bollen bakåt i planen till Bahoui som med en behärskad bredsida placerade in bollen intill den högra stolpen.

AIK-tränaren Bartosz Grzelak var nöjd med Bahouis insats.

– Den är jättebra. Syftet var att involvera honom i spelet och vi fick träff i det. Han har en fysik och är skicklig på att hålla emot motståndarna. Jag är jätteglad för Nabils skull för han har sökt, sökt och sökt efter formen men har fått hack i formen på grund av skador, säger Grzelak.

– Det är jätteviktigt att vi får det att lossna. Jag försöker inte göra om historien och säga att vi haft sprudlande spelmål. Vi har varit där men inte haft effektiviteten, då är det kul att ”Nabbe” gör två i kväll. Det är superviktigt för honom.

AIK leder allsvenskan

IFK Göteborg skapade liv i matchen i den 25:e minuten när Simon Thern tog sig in i straffområdet och nickade in sitt första allsvenska mål för klubben. Men inte långt efter reduceringen utökade Eric Otieno till 3-1 efter en jättemiss från Oscar Wendt som slog en alldeles för lös bakåtpassning.

Den andra halvleken blev mållös och AIK vann matchen med 3-1. Laget leder nu allsvenskan igen.

– Det känns bra men när man är mitt uppe i det kan man inte känna av det riktigt, man är så uppe i allting. Vi ska vara nöjda men nästa match mot Kalmar börjar i kväll. Jag har svårt att koppla på någon känsla kring tabellen, säger Bartosz Grzelak.

”Spelar riktigt bra fotboll”

Alexander Milosevic:

– Vi spelar riktigt bra fotboll, speciellt i första halvlek med bra passningsspel och ett högt tempo. Vi skapar många chanser.

Hur högt rankar du insatsen?

– Jag tycker det är en riktigt bra insats, vi har sådana här matcher i oss och det gäller att det inte blir för mycket upp och ned. Vi ska fortsätta så här och ta med oss det mot Kalmar.

Ni leder serien.

– Det känns bra men det är många matcher kvar. Jag tänker inte på det. Vi får njuta i kväll sedan får vi blicka framåt. Vi kan inte kolla för mycket framåt, då blir det bara pannkaka. Det är viktigt att hänga med där uppe.


Se fler allsvenska höjdpunkter: