Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Gillar inte AIK om jag ska vara ärlig”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hammarby har förlorat tre raka derbyn mot AIK. 

Då gör Jeppe Andersen klart vad han egentligen tycker om derbymotståndarna.

– Jag gillar inte AIK om jag ska vara helt ärlig, säger dansken.

Hammarby är tillbaka på vinnarspåret igen. Efter att ha krossat IFK Göteborg med hela 6-2 (!) på hemmaplan väntar nu ett Stockholmsderby på hemmaplan där AIK står för motståndet. Faktum är att Hammarby är segerlösa mot AIK i tre raka matcher.

Jeppe Andersen hymlar inte om matchens betydelse.

– Den är jätteviktig så klart. Om vi ska hänga på i toppen så måste vi i alla fall inte förlora, men vi går för segern, säger han.

– Vi har spelat de sista tre matcherna mot AIK och inte lyckats vinna. Vi har inte gjort mål på tre matcher mot AIK så det måste vi ändra på.

”Gillar inte AIK - om jag ska vara ärlig”

Hur känner du kring AIK som motstånd?

– Jag gillar inte AIK om jag ska vara helt ärlig. Jag gillar inte att spela mot dem, det känns alltid så stängt. De är bra på att stänga matchen, får AIK ett ledningsmål så är det jättesvårt för de är duktiga på att stänga ytorna. Det blir jätteviktigt att vi gör det första målet och dessutom att vi gör det vi är bra på, som är att spela fritt och gå framåt.

Är det frustrerande att ställas mot AIK när det är så stängt?

– Ibland kan det vara frustrerande. De gånger vi har mött AIK, framför allt de senaste tre matcherna, så har vi inte spelat tillräckligt bra. AIK är inte så bra heller, det tycker jag inte. Jag vet att om vi spelar vårt spel och det vi är bra på, då vinner vi matchen.

Det är tydligt hur Jeppe Andersen trycker på att Hammarby måste våga kliva högt och utnyttja sitt vassaste vapen: det offensiva spelet.

– Största styrkan är vårt offensiva spel. Vi är jätteduktiga när vi spelar vårt offensiva spel, vi är aggressiva i presspelet och när vi kliver jättehögt. Då är vi svåra att spela mot. Vi är det bästa offensiva laget i allsvenskan.

”Har en bra känsla - vi kommer vinna”

Vad är AIK:s största styrka?

– Defensiven. De har en bra organisation och jättestabila. AIK behöver inte alltid göra sin bästa match, de kan få tre poäng även om man är på 80 procent. Jag känner att vi måste vara där till hundraprocent i de flesta matcher för att ta tre poäng.

Hur stor revanschlusta har ni mot AIK efter vårens möte?

– Ja, ingen tvekan om det. Vi har tre raka förluster mot AIK och det ska vi ändra på nu på söndag. Vi är hungriga.

Sebastian Larsson och Jeppe Andersen. Foto: BILDBYRÅN

Hur tror du att de uppträder på Tele 2?

– De kommer att spela sitt spel och backa hem. Om jag får gissa så är AIK nog nöjda med en poäng, jag tror att vi kommer ta initiativet och ha bollen mest. De kommer att stå lågt och kompakt. Deras utgångspunkt är att gå efter en poäng. AIK har stor respekt för oss om de öppnar sig som lag. Jag tror inte att de känner en stor press.

Vem är tuffast att möta i AIK?

– Bra fråga. De har många bra spelare som är jättestabila. Men Sebastian Larsson, det kommer nog bli en del dueller mellan oss. Jag hoppas det, det blir kul.

Hur slutar derbyt?

– Jag har en bra känsla. Jag tror att vi kommer att vinna.

FÅ BÄST KOLL: Följ AIK Fotboll – direkt i Messenger 

FÅ BÄST KOLL: Följ Hammarby – direkt i Messenger