Gigovic har tagit hjälp av ”Sveriges främste” ryggspecialist

Armin Gigovic.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Armin Gigovic, 20, lånekontrakt löper ut den 30 juni.

I Skånederbyt gjorde mittfältaren comeback efter sina ryggbesvär.

– Jag har tagit hjälp av Sveriges främsta ryggspecialist, säger han.

Armin Gigovic var tillbaka i spel igen efter en tids skada i Skånederbyt mot Malmö FF. 20-åringen har under de senaste veckorna dragits med ryggbesvär och tvingats avstå spel.

Bland annat missade han vårsäsongens sista hemmamatch mot AIK och han tvingades dessutom tacka nej till U21-landslagssamlingen. I mitten av juni fanns Gigovic heller inte med när Helsingborg träningsspelade mot Elfsborg.

Men mot MFF blev det ett kort inhopp och Gigovic ser nu fram emot att spela fotboll igen efter en tid utanför planen.

– Det kändes riktigt skönt att vara skadefri igen och kunna gå fullt samt hjälpa laget. Men det är otroligt tungt att vi släppte in ett mål så sent, det gjorde ont att inte kunna ge våra supportrar en trevligare resa hem till Helsingborg, säger Gigovic till SportExpressen.

”Hindrat mig i prestationerna”

Halvåret hemma i Sverige har inte riktigt gått som förväntat, menar Gigovic, framför allt på grund av hans fysiska status som pendlat.

– Inget jag förväntade mig, min skada har hindrat mig i mina prestationer. Vissa matcher har jag inte ens kunnat avsluta första halvlek, förklarar han.

Hur känns kroppen nu?

– Nu känns det riktigt bra, kroppen och ryggen svarade bra på belastningen. Jag har fått hjälp av Sveriges främsta ryggspecialist och är redo att köra fullt nu. Jag längtar bara att kunna spela matcher igen regelbundet.

Fått anbud

Gigovics låneavtal med Helsingborg löper ut den 30 juni. Samtidigt har han alltjämt kontrakt med Rostov till sommaren 2025 och Fifa meddelade i förra veckan att utländska spelare från ryska ligan kan pausa sina avtal fram till sommaren 2023.  

Hur påverkar det Gigovics framtid?

– FIFA beslut kom nyligen , jag har sagt tidigare att jag vill spela utomlands, men vi får se vad framtiden visar, jag vill bara vara frisk så resten är jag inte orolig för.

Har du fått några anbud?

– Ja, jag har hört om intresset, men helt ärligt jag ville bara lägga kraft och energin på att återhämta mig från min skada och kunna blir frisk, resten är jag inte orolig för.

TV: Guidettis delikatess på första träningen