Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gif Sundsvalls nya mardröm mot Kalmar

Foto: Robin Nordlund / Scanpix /

Sundsvall är tillbaka i allsvenskan igen. Redan i premiären ställdes norrlänningarna mot mardrömsmotståndaren Kalmar och det slutade som vanligt med förlust – den åttonde på nio allsvenska möten.

Daniel Mendes blev hjälte med matchens enda mål.

– Femte segern av fem möjliga, konstaterade Henrik Rydström efter Kalmars seger med 1–0 i allsvenska premiären i Sundsvalls.
Inte undra på att Kalmars mittfältsveteranen stortrivs när han gästar Sundsvall där han aldrig förlorat en poäng i allsvenska matcher.

– Det här är ingen match som jag längtar efter att se på DVD. Vi fick ingen ordning på spelet. Det enda som jag är riktigt nöjd med är att det blev seger, sade den 36-årige mittfältskämpen.

Den här gången var det inte Rydström och hans mannar som dominerade på mittfältet. Det var Sundsvalls kvicka och spelskickliga mittfältare anförda av islänningen Ari Freyr Skulason och 19-åringen Emil Forsberg som ägde bollen och skapade de farligaste målchanserna.

Målmiss och utvisad

– Vi hade två solklara målchanser – och borde ha fått minst ett mål, men Kalmars keeper lurade oss på den glädjen, konstaterade Sundsvalls manager Sören Åkeby.
Nyförvärvet från Brage Johan Eklund fick ett drömläge efter tolv minuters spel och klippte till ett snabbt skott från två meters håll. Men Kalmars målvakt Etrit Berisha svarade för en kanonräddning.

Eklund kände sig minst lika olycklig i andra halvlek då han tvingades gå av planen när 20 minuter återstod av matchen sedan han dragit på sig ett rött kort då han skickat ut armbågen i en duell med Kalmars mittback Ludvig Öhman.

Mendes fick in en lyckträff

Kalmar hade endast en halvchans i första halvlek – en lös nick från Daniel Mendes. Mendes fick dock en härlig revansch i början av andra halvlek då han slog till direkt på ett långt inkast från Emin Nouri och prickade in matchens enda mål.
– Jag är besviken på att vi åker dit på en fast situation. I allsvenskan får man inte göra några misstag, konstaterade Sören Åkeby.
Inte ens tvåmetersmannen i Sundsvalls mål lyckades få tag på Mendes skott.
– Det kändes inte som en målchans, det var en situationen som bara dök upp ur tomma intet. Ett lång inkast som touchades vidare och när Mendes slår till direkt så ser jag inte vad som händer, konstaterar Sundsvalls målvakt Oscar Berglund.
Om Kalmar var missnöjd med spelet, men nöjd med resultatet – var situationen omvänt hos Sundsvall.
– Vi spelade jäkligt bra i dag och hade till och med flera farliga målchanser i slutet av matchen trots att vi spelade en man kort efter utvisningen, sade Oscar Berglund.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!