Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gif-profilernas ilska: ”Det förstör matchen”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sundsvalls Paya Pichkah visades ut i den första halvleken. 

Då blev Sead Haksabanovic tvåmålsskytt när Norrköping besegrade Gif Sundsvall i premiären av Svenska cupen. 

– Jag tycker rent generellt att domarnivån är dålig i svensk fotboll, säger Gif Sundsvalls ytterback Robert Lundström, som såg matchen hemifrån Sundsvall, om utvisningen.  

IFK Norrköping fick en bra start på Svenska cupen då laget besegrade Gif Sundsvall med 2-0 hemma på Östgötaporten. 

Matchhjälte blev Sead Haksabanovic med sina två mål. 

Stora delar av matchen fick hemmalaget spela elva mot tio. Det efter att Giffarnas mittfältare Paya Pichkah fått syna det röda kortet i den 22:a minuten. 

Mittfältaren kastade sig in i en tackling på Kevin Alvarez och domare Victor Wolf var snabbt uppe med det gula kortet - men efter att ha diskuterat med sin assisterade domare ändrade han sig och visade ut 20-åringen.  

Rasar mot beslutet: ”Det förstör matchen för oss ”

Ett beslut som väckte reaktioner.

”Herregud! #nivån”, twittrar Sundsvalls hemvändande nyförvärv Robert Lundström, som inte åkte med laget till Norrköping.

För SportExpressen utvecklar Lundström sin syn på situationen. 

– Det är konstigt att man först tar ett gult och sen ändra sig och tar ett rött. Det finns inget VAR-system i Sverige så jag förstår inte hur han kan ändra sig så där och ge rött kort. Jag tycker inte heller att det är rött kort från början, säger han och fortsätter:

– Det förstör matchen för oss. Vi möter ett av allsvenskans bästa lag och när man får spela med tio man så blir det otroligt mycket svårare. Vi hade absolut kunnat skrälla om vi hade spelat med samma förutsättningar som IFK Norrköping. 

Vad tycker du om domarnivån inom svensk fotboll? 

 – Jag tycker rent generellt att domarnivån är dålig i svensk fotboll. Men det är samtidigt människor som dömer och alla kan göra fel. 

Lundström fick medhåll av landslagsstjärnan Emil Forsberg, som svarade på tweeten. 

”Overkligt”, skriver Forsberg.   

Haksabanovic tvåmålsskytt

Kort efter Pichkahs utvisning spräckte Norrköping också nollan då Sead Haksabanovic skrev in i sig i målprotokollet - två gånger om. 

1-0 rullade han in från nära håll i den 25 minuten. 2-0 vände han elegant in, från distans, i det bortre krysset strax före paus. 

– Alltid skönt att göra två mål så klart, säger Haksabanovic i C More.  

– Vi hittar varandra ganska bra och har kul där ute.  Vi njuter och har kul, fortsätter han.