Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gick miste om stjärnan: ”Har gjort allt vi kunnat”

Urban Hagblom.Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Det blev inte Gif Sundsvall för Linus Hallenius. 

Nu uttalar sig klubbens sportchef om den missade värvningen – och den stoppade swish-kampanjen. 

– Det var ett misstag av oss och vi korrigerade det, säger Urban Hagblom. 

SportExpressen har tidigare avslöjat att GIF Sundsvall har jobbat hårt för att få hem Linus Hallenius. Men under lördagen stod det klart att han valde serieledande IFK Norrköping. 

– Jag fick reda på det genom media här i dag. Jag har förstått att det varit ett stort intresse kring Linus, men jag kan berätta att vi gjort allt för att det skulle bli Sundsvall för honom igen, men vi är i superettan och har inte de bästa ekonomiska förutsättningarna. Norrköping är en av toppklubbarna så det är bara att önska Linus lycka till, säger klubbens sportchef Urban Hagblom till Dplay. 

Under veckan lanserade Gif Sundsvall en Swishkampanj där de sökte ekonomiska medel för att försöka lyckas med värvningen. Men kampanjen avbröts tvärt. Enligt klubbchefen är dock inte anledningen till den stoppade kampanjen att de hade fått indikationer på att inte skulle välja Sundsvall. 

– Nej det var det inte. Vi har alltid haft en bra dialog, men det var inte av den anledningen som vi avbröt. Det var ett misstag av oss och vi korrigerade det. Det var en väldigt fin återkoppling på den Swish-kampanj där supportrar och investerare gav oss förutsättningarna för att få hem Linus. Men nu gjorde han ett annat val. 

Besviken

Hagblom medger att är besviken över utgången, men har respekt över anfallarens beslut. 

– Det är trist, men jag är ledsen för att han inte valde Sundsvall. Men jag gråter inte över det eftersom vi har gjort allt vi har kunnat. Då gäller det att ha respekt för varandras beslut. 

Gif Sundsvall visar dock inledningsvis att de klarar sig fint utan Hallenius. Efter fem spelade matcher leder Norrlandslaget superettan efter att Pontus Engblom gjort sju mål. 

https://www.instagram.com/p/CCgZgZij7Pr/?hl=sv