Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Ger oss en boost och ett stort stöd”

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Jacob Une-Larsson och Hjalmar Ekdal är allsvenskans målfarligaste mittbackspar i år. 

Mot Elfsborg ska duon se till så att Djurgården gör ett litet ryck i guldstriden – med hjälp av supportrarna. 

– Med supportrarnas stöd i ryggen känns det som vi kommer ha en spelare extra på planen, säger Hjalmar Ekdal. 

Djurgården har släppt in minst mål i allsvenskan hittills och det är mycket tack vare mittbacksparet Jacob Une-Larsson och Hjalmar Ekdal som laget bara släppt in 18 mål på 

Samtidigt har mittbacksduon gjort tre mål vardera, vilket gör Une-Larsson och Ekdal till allsvenskans målfarligaste mittbackspar. Nu ska succéförsvararna se till så att Djurgården ryker i guldstriden inför hemmapubliken på Tele2 arena. 

– Det kommer bli en tuff match , de har fortfarande häng på guldstriden så det gäller att vi tar tag i taktpinnen och får upp bolltempot rejält, säger Ekdal. 

Hur mycket kommer det betyda att ni får spela inför ett Tele2 utan restriktioner? 

– Det kommer bli högt tryck. Det hade varit kul med så mycket folk som möjligt och supportrarna kommer ge oss en boost och ett stort stöd i ryggen. Det betyder mycket.

– För mig är det rätt nytt att spela inför så mycket publik. Man får extra adrenalin och det känns som man spelar med en man mer, säger han. 

Vad säger dom hypen kring dig den här säsongen?

– Det är väl ett tecken på att det gått bra, det har varit mycket snack. Jättekul så klart och det går ju hand i hand med att laget går bra. 

– Jag är i en miljö nu som jag trivs väldigt bra i och då brukar man utvecklas. Jag kunde inte tro att det skulle gå så bra direkt, inte för att jag inte tror på mig själv, mer för att jag inte trodde att jag skulle spela varje match. Det har gått över förväntan och det tror jag klubben och supportrarna tycker också. 

”Kommer betyda mycket”

Jacob Une-Larsson hyllar sin mittbackskollega och ser även han fram emot matchen. 

– Vi har haft några bra träningsveckor här och det ska bli kul att möta Elfsborg inför fulla läktare igen. Det är något speciellt när de släpper på och sett till hur mycket matchen betyder. Det är två topplag som möts.  

– Det kommer betyda mycket för oss att publiken är tillbaka på riktigt och jag hoppas vi kan ge supportrarna en seger, säger Une-Larsson. 

Hur ser du på säsongen ni haft hittills?

– Vi har gjort det bra och kan vara stolta över vad vi presterat hittills. Och hade vi fått det här utgångsläget inför säsongen hade man tagit det direkt. Men vi är inte nöjda nu. Nu gäller det att vi fortsätter att prestera lika bra som vi gjort. 

Ni värvade elva nya spelare inför säsongen, vad är det som gjort att ni fått ihop det så bra på kort tid?

– Det är väl främst att spelarna som kommit in är väldigt bra spelare och har haft lätt att anpassa sig. Vi som har varit här ett tag har tagit ett ansvar att få in dem socialt och även i vårt sätt att spela. Sedan är Kim och Tolle väldigt bra på att instruera också. 

Vad säger du om din mittbackskollega Hjalmar Ekdal?

– Jag hade ju koll på honom innan för vi är båda gamla BP-gubbar. Men att han skulle vara så här bra trodde jag inte. Han har utvecklats väldigt och samarbetet mellan oss har fungerat väldigt bra. 

– Han har vuxit ut till en fantastisk spelare. Han är överträffat förväntningarna. 

Vad tycker du har imponerat?

– Jag visste ju att han hade en fin bollbehandling och den i kombination med följsamheten och hans positionssäkerhet är riktigt imponerande. 

Din egen målform då?

– Ja, den har hamnat lite i skymundan, säger Une-Larsson med ett skratt. 

Han fortsätter:

– Nej, men jag hoppas göra ett par mål till för att jag ska vara nöjd. Gör jag fyra eller fem mål totalt är det bra. 

Hur ser du på guldstriden?

– Det är fantastiskt att befinna sig i den och det blir kul. Här gäller det att hålla huvudet kallt. Hade det varit tre matcher kvar hade det varit en större anspänning, men nu är det åtta matcher kvar då hade man nog kunnat ta ännu mer på stämningen. 

– Vi ska gneta på, jobba hårt och hålla huvudena kalla. 

Ni vill studsa tillbaka från derbyförlusten mot AIK också?

– Ja, det här landslagsuppehållet kom lägligt. Vi har en stor revanschlust och nu är det bara att se till att plocka trepoängare igen.