Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Gav mig själv och mina lagkamrater en lusing”

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Norrköping förlorade mot Djurgården.

Jonathan Levi menar att laget kastade bort en halvlek.

– Det handlar om attityd och inställning, säger han.

Djurgården vann hemma mot IFK Norrköping efter att inhopparen Haris Radetinac avgjort matchen i andra halvlek. Därmed står laget på full pott efter två omgångar.

Hemmalaget dominerade den första halvleken mot ett Norrköping som hade förvånansvärt svårt att etablera ett eget spel. I pausintervjun riktade Jonathan Levi skarp kritik mot lagets insats.

– Ingen ville ha bollen, vi hade ingen rörelse. Totalt uruselt. Från varenda jävla spelare i laget är det pissdåligt. Vi får steppa upp oss. Det är väl Oscar (Jansson, målvakt) som är godkänd, sa Levi till Discovery+ innan han försvann ner i katakomberna.

Jonathan Levi om utskällningen

Efter matchen fick Levi chansen att utveckla sina tankar om insatsen i första halvlek.

– Det är surt. Det är inte jättekul, jag har mått bättre, säger Levi inledningsvis innan han fortsätter. Jag var frustrerad på mig själv, på mina medspelare, på alltihop. Jag kastar inte skit på någon utan tar skiten själv också. Jag står upp för vad jag har sagt. Jag gav mig själv och mina lagkamrater en lusing i paus, det var för att vi behövde steppa upp för vi kastade bort en halvlek. Det var tur att det stod 0-0. Vi hade allt i egna händer i paus och jag är stolt över grabbarna att vi kunde vända på matchen i alla fall. Djurgården skulle ha avgjort matchen i första halvlek inte i andra halvlek, säger han.

Vad beror det på?

– Jag har svårt att sätta fingret på exakt vad det beror på men det måste dras åt hållet att det handlar om attityd och inställning. För taktiskt visste vi exakt vad vi skulle göra, ledarstaben gjorde inget fel. Det var helt och hållet vi spelare som inte kom upp i attityd och inställning. 

– Det känns som att vi gav bollen till Djurgården. Ingen ville ha bollen alls hos oss, vi där framme kom felvända och när vi väl fick bollen borde vi kanske haft mer kyla men samtidigt skapar vi inget. Vi får tänka på det till nästa gång.

Är det inte märkligt att ni inte har rätt attityd i en stormatch?

– Jo, jag känner att jag spelar nästan hellre här än på hemmaplan. Nu var det till och med publik, det här är ju också en riktigt arena, det är riktiga grejer. Det är alltid bra motstånd när man spelar här och Djurgården är ett otroligt roligt lag att möta. Jag vet inte vad det beror på.


ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se.