Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Garba provspelar med Djurgården: "Stark"

Haruna Garba provspelar med Djurgården. Foto: Djurgården Fotboll
Bosse Andersson. Foto: Nils Petter Nilsson

Nigerianen Haruna Garba provspelar med Djurgården. Det meddelade klubben på måndagen.

– Haruna är en stor, stark och kraftfull forward som genom åren varit en notorisk målskytt, säger Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Djurgården har förstärkt anfallet med Aliou Badji och Gustav Engvall är också på ingång. Men klubben fortsätter att jaga förstärkningar till anfallssidan. På måndagen meddelade Djurgården att den nigerianske anfallaren Haruna Garba provspelar med klubben under några veckor.

Garba kommer från spel i Dubai där han spelat för Dubai CSC och sportchefen Bosse Andersson berättar för klubbens hemsida att man följt spelare under en tid.

"En notorisk målskytt"

– Haruna är en stor, stark och kraftfull forward som genom åren varit en notorisk målskytt oavsett var han spelat. Han har flera års erfarenhet från europeisk fotboll, är ambitiös och målmedveten med sin fotboll och vi har ett stort förtroende för honom, säger Bosse Andersson och fortsätter:

– Han kommer vara aktuell för spel mot Tromsö och Viking Stavanger, samt även U21-matcherna mot Sirius och Örebro. Vi tar dock i beaktande att han inte har tränat med ett fotbollslag sedan i december, detta på grund av att det dragit ut på tiden med visumet, summerar Bosse.

Garba: "Älskar att göra mål"

Haruna berättar kort om sina egenskaper som anfallare.

– Jag älskar att göra mål. Som anfallare är det alltid det bästa som kan hända dig att få sätta dit bollen, säger Haruna som i likhet med många andra inte är så pigg på att beskriva sig själv men ändå gör en kort summering av de bästa egenskaperna.

– Min fysiska närvaro, bra på att täcka bollen, snabbhet och skicklig på att kunna göra mål även från distans. Jag behöver inte vara i boxen för att göra mål utan försöker skapa chanser i alla situationer. Jag är alltid beredd på att göra mål oavsett läge eller vinkel. Så ska en striker uppträda, man måste ta varje chans som ges.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!