Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Går till attack efter jättebråket: ”Lågt”

Irriterat mellan Sören Rieks och Hammarbys spelare.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Sören Rieks.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Jeppe Andersen.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Mötet mellan Hammarby och Malmö FF hettade till.

I den andra halvleken uppstod tumult mellan Sören Rieks och Aimar Sher efter att Hammarbyspelaren tacklat Anders Christiansen.

– Det är lågt gjort, säger Jeppe Andersen.

Det blev delad poäng på Tele 2 arena när Hammarby tog emot svenska mästarna Malmö FF. Matchen slutade 2-2 efter att Alexander Kacaniklic räddat en poäng med sitt mål i den andra halvleken som i övrigt var både hetsig och stökig.

Det var i den 57:e minuten som matchen hettade till rejält. 

Hammarbys Aimar Sher tacklade Malmös lagkapten Anders Christiansen och domaren Andreas Ekberg valde att blåsa frispark till gästerna. Då utbröt stora protester i Hammarby samtidigt som det brann till för Malmös Sören Rieks.

Andersen till attack mot Sören Rieks

Dansken rusade ilsket mot Sher och tog ett tydligt grepp om 17-åringens tröja samtidigt som han skrek på Bajen-mittfältaren. Ett stort tumult uppstod och flera spelare i både Hammarby och Malmö försökte avstyra bråket. När situationen lugnat ned sig en aning valde Ekberg att varna David Fällman, Rieks och Arnor Traustason.

Efteråt riktade Bajens lagkapten Jeppe Andersen kritik mot Rieks.

– För mig är det en ren tackling, Aimar går på bollen först och den är jättebra faktiskt. Domaren dömer frispark vilket det inte ska vara. Sören Rieks blir helt galen och det är det som gör att det blir grinigt. Det är onödigt gjort, fan!

– Jag vet inte hur gammal Sören Rieks är men Aimar är 17 år och så gör han det där, det är inte okej tycker jag. Jag tycker det är lågt gjort av Sören, om han ser situationen igen så håller han nog med mig. Det var onödigt gjort.

En av spelarna som snabbt blandade sig i situationen var mittbacken David Fällman. Efter matchen håller han med om att reaktionen var aningen kraftig samtidigt som det var självklart att stå upp för sin lagkamrat. 

– Jag kände mest att jag vet vilken fantastisk människa Aimar är och vilken fantastisk talang det är. Det är den i vårt lag som vi behöver stå upp för och det kom automatiskt för mig. Men en del av mig nu i efterhand känner att det blev för mycket för egen del, för det är barn som kollar på det här och då hoppas jag inte dom tar efter det där, säger Fällman.

Aimar Sher om bråket

Aimar Sher var själv lugn efteråt.

– Det blir hetsigt när man möter bra lag, jag gillar det för det är så fotboll ska vara, säger Aimar Sher inledningsvis. Jag ville bara hålla mig lugn. Hade jag gjort något så kunde jag ha fått gult eller rött kort. Jag lyckades väl med det.

Vad säger du om Rieks reakation?

– Jag har ingen kommentar till det och folk får tycka vad de vill.

Blev du överraskad?

– Ja, så klart. Jag tycker det var onödigt men folk får tycka vad de vill. Jag har inte varit med om något sådant tidigare.

Vad säger du själv om tacklingen?

– Om du frågar mig är det inte frispark men domaren dömde det. Situationen efter var onödigt men det är sådant som händer.

Sedan passade Sher på att hylla Malmös lagkapten.

– Christiansen är en riktigt bra spelare, kanske den bästa jag har mött någonsin. Han är fantastisk och man kan inte ta något ifrån honom.

Rieks: ”Kan inte tänka på åldern”

Sören Rieks:

– Själva tacklingen var väl okej, nu i efterhand, men det var mer det som hände innan som jag reagerade på. Hammarby hade sparkat ner Christiansen flera gånger och det hände ingenting från domarhåll, det var kanske därför jag reagerade som jag gjorde. Det blev lite knuffar men vi pratade efteråt och allt är lugnt.

Ångrar du något?

– Båda lagen vill vinna och det såg man också på tacklingen. Det var mycket snack på planen men som jag sa, det är lugnt efteråt.

Jeppe Andersen tyckte det var ”lågt gjort” av dig. Vad säger du själv?

– Jag kan inte springa runt och tänka på hur gammal han (Aimar) är under en match. Han är stor nog att spela matcher då kan man inte springa runt och tänka på åldern.

Anders Christiansen:

– Jag försökte hålla mig i bakgrunden och vara anonym eftersom jag hade ett gult kort redan. Men det är klart Sören reagerar, han var nog trött på att de sparkade på mig innan utan att domaren delar ut gula kort. Det är det jag menar med balansen, ibland kan man bli nersparkad fem gånger, och domaren reagerar inte. Jag gillar Sörens reaktion. Det är tråkigt att han får gult kort men det visar att vi står upp för varandra och skyddar vårt lag oavsett. Det är den mentaliteten som gör vår grupp stark.