Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Går inte att ge spelare fördelar baserat på cv”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

UPPSALA. Det blev grinigt ett par gånger mellan Sirius och AIK. 

Efter matchen säger hemmalagets kapten att AIK-mittfältaren Sebastian Larsson får för mycket fördelar. 

– Han får lite för mycket respekt ändå. Det går inte att som domare springa och ge spelare fördelar baserat på cv, säger han. 

– Jag tycker att jag blir behandlad som de andra där ute, säger Larsson själv.

Det hettade till ute på planen några gånger under den mållösa matchen mellan Sirius och AIK. Bland annat röt Sirius tränare Henrik Rydström till mot Sebastian Larsson, och hemmalagets lagkapten tröttnade på att han tyckte att Larsson gick in för hårt mot Sirius spelare flera gånger innan han till slut fick gult kort. 

– Han är en gnuggare, gillar att springa och kämpa mycket. Våra dueller har kanske varit fult någon gång, men han kan ta det, säger Tim Björkström efter matchen. 

– Seb tar och ger. Jag tycker att domarna har för mycket respekt för honom. Det är en spelare som spelat utomlands och som spelar i landslaget och som har varit runt mycket.

Får han för mycket respekt? 

– Absolut, han får lite för mycket respekt ändå. Det går inte att som domare springa och ge spelare fördelar baserat på cv.

Larsson: ”Blir behandlad som de andra”

Sebastian Larsson själv håller dock inte med.

– Det vet jag inte, man försöker det man kan men det känns som att det kan gå emot en rätt ofta också. Man försöker ta det lugnt men nu blev det en varning ändå. 

– Om du tittar igenom mina två och ett halvt år tror jag definitivt att jag har åkt på kort och frisparkar emot för att det är jag också, för man har någon form av rykte. Så det där är nog 50/50. 

Lagkamraten Mikael Lustig håller med.

– Jag skulle tro att om Tim Björkström gör en tackling och det inte blir frispark är det ingen som säger ”det är för att det var Tim Björkström”, men direkt om det går Sebbes väg så är man direkt på det. 

Sebastian Larsson: 

– Jag förstår snacket och har inget problem med det, jag förstår att fokus läggs där. Men jag kan inte säga personligen att jag tycker att domarna har varit med eller mot mig, jag tycker att jag blir behandlad som de andra där ute.