Galotta erkänner - och ber Zlatan om ursäkt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Banderollen
Jonas Galotta.
Foto: Tommy Pedersen
Johan Segui
Foto: Johanna Lundberg

Efter de senaste dagarnas storm kring AIK Ishockey tar nu den dolda makthavaren Jonas Galotta bladet från munnen.

Han har bland annat setts på bild där han står för grova rasistiska påhopp på Zlatan Ibrahimovic

I ett mejl till Sportbladet skriver Galotta:

"Då jag förmodligen inte kommer träffa "Ibra" på stan eller i mataffären vill jag här och nu passa på att framföra min uppriktiga ursäkt."

Maktskiftet i AIK Ishockey har under de senaste dagarna varit föremål för intensiv granskning. Bland annat har den förra vd:n Thomas Johansson anklagat den granskningsgrupp som ligger bakom hans avgång för obehagliga affärsmetoder.

Speciellt har han pekat ut Jonas Galotta som den drivande personen bakom att vd, sportchef och tränare fick lämna AIK Ishockey tidigare i höst.

– Galotta är en mycket obehaglig person och speciellt hans affärsmetoder, har Johansson tidigare sagt.

Rasistiskt budskap

Under onsdagen kunde Sportbladet visa en bild på Jonas Galotta, som på Inters läktare höll upp en banderoll med ett grovt rasistiskt budskap riktat mot Zlatan Ibrahimovic.

Senare på dagen gav AIK Ishockeys tillförordnade vd Johan Segui sin syn på banderollen, och fördömde den i skarpa ordalag.

Ursäkt i mejl

Under natten mot torsdagen publicerade Sportbladet ett mejl från Jonas Galotta, där han ber om ursäkt.

"Då jag förmodligen inte kommer träffa "Ibra" på stan eller i mataffären vill jag här och nu passa på att framföra min uppriktiga ursäkt", skriver Galotta.

Han ger också en förklaring till varför han gjorde som han gjorde, att han upplevde det som ett svek att Zlatan lämnade Inter och bara en säsong senare kom tillbaka till Milan och gjorde mål mot Inter.

"Jag som levt hela mitt liv med tillhörighet och fanatism till mina lag kan aldrig förlåta det faktum att han kom tillbaka och satte en straff för att på nytt hyssja vår kurva.", skriver Galotta.