Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sänker Hammarby med läckert solomål

Filip Dagerstål blev matchens enda målskytt. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Norrköping har sju poäng upp till serieledande Djurgården. Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

NORRKÖPING/STOCKHOLM. I stort sett allting gick i ett rasande tempo mellan IFK Norrköping och Hammarby.

Allt förutom Filip Dagerståls matchavgörande 1-0-mål i den första halvleken.

Sead Haksabanovic satte 2-0 efter en soloshow på stopptid.

– För att vi ska komma ikapp så var det här viktigt. Särskilt mot ett topplag också som Hammarby. Vi börjar närma oss nu, säger Haksabanovic.  

Norrköping och Hammarby bjöd på bländande allsvensk underhållning på Östgötaporten under söndagseftermiddagen.

Matchtempot skruvades upp en bit in i den andra halvleken, och det var hemmalaget som skulle få utdelning.

Efter en hörna damp bollen ner framför fötterna på Filip Dagerstål. Dagerstål fick i väg en fösare mot mål som smet in via stolpen bakom en fastfrusen Johan Wiland.

– Vi siktar ofta på våra danskar (Kasper Larsen och Rasmus Lauritsen) för de är väldigt bra på huvudet så egentligen letar jag bara upp en yta i straffområdet som vanligt och Kasper vann sin duell . Sen dimper bollen ned på mig och jag får till en riktigt dålig träff men den gick in ändå, säger Dagerstål och fortsätter: 

– Jag försökte få till ett avslutet bara och fick en kass träff. Men den gick in ändå. 

Norrköping slog Hammarby i het match

Och Johan Wiland som frös till vid första målet förklarar situationen efter matchen. 

– Jag ser inte när han skjuter. Det ställer mig lite grann. Han träffar den nog inte helt rent heller. Han ställer mig också. Hade jag kunnat läsa hans tankar och hans skott så hade jag tagit varenda skott. Men då hade fotbollen inte heller varit så kul. Jag får titta på det efteråt och se om jag hade kunnat göra något bättre. Den gick stolpe in. Det är svårt att säga.

I andra halvlek hettade det till ytterligare. Nikola Djurdjic och Imad Khalili i Hammarby hamnade i heta ordväxlingar med hemmaspelare efter en duell med IFK-målvakten Isak Pettersson.

Samma Djurdjic hade också Hammarbys bästa kvitteringschans, men stolpen räddade Pettersson den gången.

I stället fastställde Sead Haksabanovic slutresultatet fram till 2-0 på stopptid efter ett solonummer. Och att han har ett flow just nu är enligt honom ingen slump. 

– Första målet i Europaspelet gav mig självförtroende och just nu har jag fått ganska mycket med mig och det ska man vara glad för. Men jag tror att man får mycket med sig om man jobbar hårt. Jag jobbar hårt varje dag, säger Haksabanovic. 

Klubben är nu uppe på 40 poäng, sju bakom Djurgården i serieledning.

– För att vi ska komma ikapp så var det här viktigt. Särskilt mot ett topplag också som Hammarby. Vi börjar närma oss nu. Vi fokuserar på oss själva och vet hur bra vi är. Just nu ska vi vara med där uppe och slåss. 

”Där är vi slarviga”

I samband med målet blev också Nikola Djurdjic utvisad efter sitt andra gula kort och är därmed avstängd mot IFK Göteborg den 15 september.

Hammarby är femma på 41 poäng och det innebär att de första sju lagen i den allsvenska tabellen återfinns inom sju poängs marginal.

– I andra halvlek har vi 3-4 jättechanser vi borde göra mål på. Sen blir det som det blir på slutet. Sista tio är det riktig Hawaii-fotboll och vi borde utnyttjat det bättre. Där är vi slarviga, för vi får ganska bra omställningsmöjligheter, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn till C More.

Hammarbys Imad Khalili har inte gett upp hoppet i toppstriden.

– Det är tråkigt så klart. Vi ville hänga med där i toppen men det är fortfarande jämnt och många lag där uppe. Vi ska inte gräva ned oss för mycket.

– Det är små marginaler i sådana här matcher de har en stolpe in och vi har en stolpe ut, säger han.