Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag har verkligen inte bråttom iväg”

Foto: ERIK SIMANDER / TT / TT NYHETSBYRÅN

Djurgårdens mittback Hjalmar Ekdal har gått från mållös i allsvenskan till att göra mål i tre raka matcher.

Samtidigt uppges utländska klubbar fått upp ögonen för 22-åringen.

– Jag har verkligen inte bråttom i väg, säger Ekdal.

Hjalmar Ekdal fick gott om speltid i Sirius backlinje förra säsongen men han lyckades inte göra något mål.

Inte heller under årets första 17 omgångar med Djurgården blev det några mål för Ekdal men sedan lossnade allt när han satte 2-1 i derbyt mot Hammarby förra söndagen.

Ekdal följde upp målet med att stöta in en sen kvittering borta mot Malmö FF och han var inte klar där. Mot Degerfors lobbnickade Ekdal in 1-0 till Djurgården i den 13:e minuten.

– Det är osannolikt faktiskt, säger han om målformen.

Vad är nyckeln bakom?

– Jag vet inte, jag har befunnit mig på rätt plats på rätt tillfälle sen har jag varit kylig när läget har kommit. Jag har haft självförtroende i de lägena nu.

Han var också med i förarbetet till Djurgårdens andra mål som gjordes av Magnus Eriksson i den 38:e minuten.

Mittbackskris i landslaget

Enligt honom själv har han aldrig varit i bättre form.

– Jag blir väl bättre för varje dag som går känner jag och det är den formen och utvecklingen jag vill ta. Det går enligt plan.

Samtidigt råder det mittbackskris i landslaget efter att Filip Helander tvingats till operation och Pontus Jansson tackat för sig.

– Jag har faktiskt inte tankarna på landslaget om jag ska vara ärlig. Jag vet inte, jag har fokus på Djurgården och skulle det bli aktuellt om ett tag eller vad det nu handlar om så får jag ta det då, och det hade varit en dröm så klart, säger Ekdal.

Om intresset från utländska klubbar: ”Inte aktuellt än”

22-åringen finns enligt Fotbollskanalens uppgifter på flera utländska klubbars radar, men backen känner ingen stress över att lämna allsvenskan.

– Det finns intresse, men jag tror inget är superkonkret. Jag har själv faktiskt inte hört alls någonting.

– Jag har fokus på Djurgården. Jag trivs jättebra här, jag kunde faktiskt inte trivas bättre. Jag har verkligen inte bråttom i väg, det får ta den tid det tar och intresset är jättekul att höra om. Men jag tror inte det är något superkonkret och det är inte aktuellt än heller. Det är bara ta med sig.

Se Ekdals mål mot Malmö FF