Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Galna målfesten – i rivalmatchen

Publicerad

ÖREBRO/STOCKHOLM. Rivalmötet blev en galen målfest.

ÖSK:s matchhjältar blev: Nahir Besara och Maic Sema som båda stod för två mål var i storsegern som slutade 4-2. Sema valde att fira ett av målen med sin mamma som satt på läktaren.

– Min mamma är energisk och rolig. Det är bara kärlek, säger Sema.

Allsvensk omstart på Behrn arena.

Då rivstartade Örebro och Norrköping den allsvenska höstsäsongen.

Eller vad sägs om sex mål på de första 50 minuterna?

Redan i den andra matchminuten tog hemmalaget ledningen då Norrköpingskillen Maic Sema skickade in 1-0 för Örebro. Örebrokillen Kalle Holmberg svarade med att sätta 1-1 för Norrköping.

Ett par minuter innan halvtidsvilan gjorde Maic Sema sitt andra mål för kvällen, men svaret från gästerna kom snabbt då Sebastian Andersson kunde sätta 2-2.

Axén: "Svåraste laget i allsvenskan"

Målfesten fortsatte i den andra halvleken.

Nahir Besara gjorde två mål under de första fem minuterna – och de skulle visa sig bli matchavgörande. Matchen slutade med seger 4-2 för Örebro, klubbens tredje raka i allsvenskan.

– Det var så jävla skönt att få göra mål igen, bara glädje, säger Besara till C More efter matchen.

Örebros tränare Alexander Axén passar på att hylla motståndet.

– Norrköping är det svåraste laget att möta i allsvenskan. De har en bra offensiv och en hygglig tränare. Det är som en bortamatch på hemmaplan, säger Axén och fortsätter:

– Det var viktigt att göra mål utan Kennedy, så att alla kan sluta prata om det. Nu förstår spelarna att vi kan göra mål utan honom också.

Sema firade med mamma

Tvåmålsskytten, Maic Sema, som firade ett av målen med sin mamma på läktaren, var väldigt glad efteråt.

– Mycket skönt, det ska jag inte ljuga om. Det var kul att göra det i början, eftersom att laget fick energi av det. Trots att Norrköping gör två mål kommer vi tillbaka i andra halvleken och spelar en fin fotboll. Vi var värda vinsten, säger Maic Sema.

Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Du gjorde mål mot ditt gamla lag. Beskriv känslorna.

– Norrköping är min stad och jag har inget agg mot laget. Det kommer alltid vara hemma för mig. Men det var kul, jag känner grabbarna i Norrköping och många runt klubben. Det var kul. 

Det var ett grymt firande med din mamma

– Haha. Ja, det var det. Jag vet var hon brukar sitta så det vara bara gå upp och fira. Familjen är alltid där och stöttar så det var kul att fira tillsammans. Min mamma är energisk och rolig, hon dansar mycket och är väl mer glad än vad jag är när jag gör mål. Det är bara kärlek. 

IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson var inte helt nöjd med lagets insats.

– Vi kommer fel in i matchen från början och gör en del misstag. Spelarna tar en del felbeslut som gör att första halvlek inte är bra från vår sida. Örebro har bra minuter i andra halvlek och får utdelning. 

Du valde att starta med Filip Dagerstål som högerback, trots att han inte är en naturlig kantspelare. Hur resonerade du?

– Dagerstål är en väldigt användbar och fantastisk spelare med många egenskaper. För oss var det givet att han skulle spela där, säger Gustafsson.

Var det aldrig aktuellt med Nikola Tkalcic?

– Han börjar närmar sig, det gör han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag