Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Galna anfallet – 27 (!) passningar och mål

Foto: MAGNUS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

STOCKHOLM/NORRKÖPING. 27 passningar i rad – innan Kalle Holmberg slog till.

Drömmålet gav IFK Norrköping segern mot Helsingborg.

– Jag har inte varit i ett bättre IFK Norrköping, säger Simon Thern.

IFK Norrköping har inget gett upp kampen om Europaplatser.

Ett drömanfall av gav hemmalaget ledningen mot ett krisande Helsingborg, vars tränare Henrik Larsson hoppade av tidigare i veckan.  

Anfallet byggdes upp på egen planhalva och pågick under nästan en minut där Simon Thern väggspelade två gånger och allting avslutades med att Gudmundur Thorarinsson spelade in i straffområdet där Kalle Holmberg placerade in 1-0.

– Jag hittade en bra yta när deras backlinje faller ner lite. Det var fint, säger Holmberg till C More.

IFK Norrköping körde över Helsingborg

Målet var Holmbergs tredje på blott en vecka.

– Jag får spela lite mer och får mer förtroende än vad jag fått hittills på säsongen. Det är kul, säger han.

På stopptid i första halvlek fick Simon Thern utrymme att vända upp precis utanför straffområdet och avsluta till 2-0 – hans andra mål i allsvenskan för säsongen.

I slutet på andra halvlek rann siffrorna i väg.

Sead Haksabanovic satte 3-0 i 79:e minuten, innan han fixade en straff som Lars Krogh Gerson förvaltade till 4-0.

Kort därefter nickade Rasmus Lauritsen in 5-0 för IFK Norrköping, som också blev slutresultatet. Efter matchen var tränaren Jens Gustafsson nöjd.

– Just nu är IFK Norrköping väldigt bra. Vi kommer från en tuff matchperiod och vi har växt som lag. Vi spelar i ett högt tempo och vår första halvlek visar det. Vi har långa anfall och kan gå snabbt till attack. Vi har en period i andra halvlek som är så där, det har man i matcher, vilket man får acceptera. Fem olika målskyttar och vi får hålla nollan igen, det är vi nöjda med. Jag är otroligt nöjd över spelarna, säger han.

Thern: ”Har inte varit i ett bättre IFK Norrköping..”

Simon Thern:

– Väldigt nöjd med prestationen, vi får vara nöjda med spelet och tålamodet. Det gör att vi lyckas göra ett par mål i dag, säger han.

Jag fick det till 27 passningar innan ert 1-0-mål.

– Ja, det är den typ av spel vi vill ha. Vi vill hålla i och kontrollera. Vi väljer rätt lägen att såra Helsingborg, det är lätt att bli ivrig. Jag tycker vi har blivit bra på det, i dag har vi väldigt många chanser som är nära på att göra mål. Jag är supernöjd med allt.

Simon Thern tror att Norrköping blir farliga att möta kommande matcher.

– Vi växer. Vi har tagit kliv och klarar av att ta tag i matchbilden som vi inte klarat av tidigare. Just nu skulle jag faktiskt säga att jag inte har varit i ett IFK Norrköping som är bättre än det som är just nu.

”Peking” hakar därmed på i kampen om Europaplatser.