Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Galaxy-topp lämnar – hon blir Zlatans representant

Chris Klein. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÃÖN
Zlatan Ibrahimovic såg Hammarbys cupmatch mot Varberg på plats i måndags. Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovics representant i Hammarbys styrelse är utsedd.

Chris Klein lämnar styrelsen och ersätts av Anna Anerfält, rapporterar Fotbollskanalen.

– Hon arbetar med Zlatan som sin huvudman och stämmer av frågor med honom, säger styrelseordföranden Richard von Yxkull till SportExpressen.

TV4:s Fotbollskanalen var först med att skriva om att Chris Klein har lämnat Hammarby Fotboll AB:s styrelse och ersatts av Zlatans representant, Anna Anerfält.

Hon är 33 år gammal, jurist och sitter med i ett av Zlatans företag i Sverige. Hammarby Fotboll AB:s ordförande, Richard von Yxkull bekräftar att Anerfält nu representerar fotbollsstjärnan i styrelsen.

– Vi har träffat Anna och har pratat med henne, förstås. Men exakt vad hon kommer tillföra är för tidigt för att säga. Hon är i grund och botten jurist och jobbar med Zlatans intressen i Sverige, säger von Yxkull.

– Hon arbetar med Zlatan som sin huvudman och stämmer väl av vissa frågor med honom. Exakt hur de rutinerna ser ut kan inte jag svara på, utan det får ni fråga henne om, fortsätter han. 

Vad innebär förändringen för Hammarbys del?

– Hon har precis kommit in i styrelsen och varit med på två möten så hennes arbete har precis påbörjats. I grund och botten så är det en förändring i ägarskapet i AEG, som är delägare i Hammarby Fotboll AB, säger han. 

Von Yxkull: ”Påverkar inte relationen”

På papperet är förändringen i Hammarby Fotboll AB:s styrelse inte särskilt dramatisk. AEG, som äger 47 procent av aktierna i Hammarbys aktiebolag, har totalt tre styrelseposter. Anna Anerfält är tillsammans med Gael Caselli och Daniel Stålbo AEG Sweden AB:s representanter i Hammarby Fotboll AB:s styrelse. 

Personen som satt på Anerfälts stol tidigare heter Chris Klein, och är president i fotbollslaget LA Galaxy. Nu har hans styrelseuppdrag avslutats, någonting som inte påverkar relationen mellan AEG och Hammarby, enligt von Yxkull. 

– Chris har varit med i styrelsen i många, många år och har väl varit med på den här resan i stort sett, de senaste sju-åtta åren. Han är president i LA Galaxy till vardags, och är baserad i Los Angeles. Så det var ganska naturligt att han, i det här läget, klev av från styrelsen.  

– Det har varit fantastiskt att ha honom i styrelsen, han har varit en stor tillgång. Men han sitter och verkar från Los Angeles så att jag tror att det kan förenkla vårt arbete lite att få in en person som sitter närmare oss och är med i vardagen, säger han. 

Påverkar det här relationen mellan er och AEG?

– Det påverkar inte vårt förhållande till AEG på något sätt. De är fortfarande representerade i vår styrelse, de har tre representanter i styrelsen, där Anna är en, den nyaste. 

Anna Anerfält har avböjt en intervju med SportExpressen.