Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Gagnar inte någon att jag är ute och snackar”

Stefan Billborn.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Billborn vann svenska cupen med Hammarby bara två veckor innan han sparkades.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

I slutet av maj ledde Stefan Billborn Hammarby till en cuptitel. 

Knappt två veckor senare sparkads han från klubben – och sedan dess har han hållit låg profil. 

– Jag tror inte att det gagnar någon att jag är ute och talar om vad jag tycker inte fungerar i Hammarby, säger den förre Bajen-tränaren i en intervju med Discovery Plus.

Drygt fyra månader har gått sedan Stefan Billborn fick lämna jobbet som tränare för Hammarby. 

Tolv dagar tidigare hade han lett Hammarby till klubbens första titel på nästan 20 år då laget besegrade BK Häcken i finalen av svenska cupen efter straffar.  

Inför derbyt mot AIK som spelas under söndagen berättar Stefan Billborn för Alexander Axén, expert i Discovery Plus, om tiden innan han skulle få sparken. 

– Du har den där känslan och du vet när det blir tyst runtomkring dig – och det var det länge. Jag visste också att jag kanske internt hade fått klä skott för en del saker som kanske inte riktigt var helt på mig. Men jag hade ett bra team omkring mig, det var kul att gå till jobbet, bra spelare. En jävla ynnest. Ett privilegium, säger han. 

”Tror inte att det gagnar någon”

Billborn berättar att man som tränare ofta får stå till svars för saker som ibland ligger utanför ens egen kontroll, samtidigt som det finns en förväntad lojalitet gentemot klubbledningen. 

– Jag kommer förhoppningsvis få ett jobb i en annan klubb och då vill jag att de ska känna att jag är lojal mot dem också. Därför tror jag inte att det gagnar någon att jag är ute och talar om vad jag tycker inte fungerar i Hammarby liksom, jag är klar med den. 

Tränaren berättar att han har fått i alla fall två konkreta erbjudanden om nya träarjobb men att inget av dem känts rätt. 

Att han skulle återvända till Hammarby ser han däremot inte som troligt - i alla fall inte än. 

– Det är nog inte realistiskt. Men i framtiden så är man förhoppningsvis lite bättre och har mer erfarenhet. Det kanske finns en chans att man får komma tillbaka, det vore ju fantastiskt, säger Stefan Billborn.

Derbyt mellan Hammarby och AIK sänds i Discovery Plus med start 14:30.