Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Fullkomligt kokar – de bajsar på supportrarna”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: TIM MARKLAND / STELLA PICTURES / PA

Kevin Walker är förbannad.

– Jag spyr. De bajsar på supportrarna, säger han till Fotbollskanalen.

Den allsvenske profilen rasar över de tolv klubbarnas beslut att gå samman och bilda Super League.

För ett par dagar sen stod det klart att tolv europeiska jätteklubbar beslutat sig för att bryta sig loss från de europeiska cuperna och bilda ”Super League”.

En turnering där de själva är garanterade en plats och där klubbarna kommer dra in åtminstone dubbelt så mycket pengar som i Champions League.

Reaktionerna har inte varit få.

Fotbollsvärlden rasar över klubbarnas beslut och många anser att det helt går emot idrottens grundläggande principer, att tävla på samma villkor och att man måste kvalificera sig för turneringar, inte ha en garanterad plats.

Örebros Kevin Walker är en av de upprörda. 

– Jag blir så jävla lack och riktigt jävla förbannad. Jag brukar inte vädra åsikter politiskt medialt, men nu brinner jag. Jag tycker att det är dags att stå upp. Alla borde fördöma den här idén, säger han till Fotbollskanalen. 

Kevin Walker: ”De bajsar på supportrarna”

Han fortsätter:

– Jag fullkomligt kokar. Det som toppägarna till klubbarna håller på med är vedervärdigt. De vill göra någon form av franchising av fotboll och vill förstöra hela tävlingsaspekten i sporten. De vill kunna räkna på vad deras kepsförsäljning och korvförsäljning kommer vara per match och ta bort allt vi älskar med sporten, att man kan vinna, åka ur och att det står något på spel.

Kevin Walker tror och hoppas att ”folk fördömer den här skiten” och att även spelare ska våga sätta ner foten.

Han är själv supporter till ett av utbrytarlagen.

– Jag älskar Manchester United, då det är mitt lag sedan jag var liten och jag har följt med på den här resan, men jag spyr på sättet som de behandlar det på. De behandlar det som en Coca-Cola-fabrik. De skiter och bajsar på supportrarna. Jag tycker att det är hemskt, säger Kevin Walker.