Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frustrationen efter uteblivna speltiden

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: WITTERS / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Oscar Linnér vann SM-guld med AIK och säkrade en flytt till Tyskland.

Därefter har speltiden blivit skral även när han lånats ut till Brescia i Serie B.

– Det är klart att man blir väldigt frustrerad, säger han till Fotbollskanalen.

Oscar Linnérs tid efter SM-guldet med AIK och flytten till tyska Arminia Bielfeld har inte varit någon askungesaga.

Istället har han tvingats titta på från sidan under merparten tiden sedan flytten 2019.

Först i den tyska andraligan och även nu under hösten när han varit på lån i Serie B-klubben Brescia.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar han själv om den frustrerande situationen när han är en av tre målvakter i laget.

– Nu står vi här med Jesse Joronen, jag och ytterligare en målvakt (Simone Perilli), som spelade i Pisa förra säsongen som nu leder Serie B. Det är tre målvakter av hög kvalitet här, som hamnat i en lite speciell situation, som nog ingen av oss riktigt räknade med.

24-åringen hamnade i Italien efter att Arminia Bielefeld inför den här säsongen tagit klivet upp i Bundesliga. Där var Stefan Ortega given förstamålvakt och Linnér ville se sig om efter möjligheter till speltid.

Linnér: ”Väldigt frustrerad”

Den möjligheten skulle han också få i Brescia.

– Jag uttryckte min tydliga önskan till Arminia Bielefeld om att få komma till en ny miljö, men framför allt att få en bättre chans att få spela matcher. Det var huvudsyftet. Då dök den här chansen upp och det jag fick sagt till mig var att jag kom hit var för att jag var tilltänkt att spela matcher här, säger stockholmaren.

Men totalt har han endast fått spela en halvlek för klubben, hans första tävlingsmatch på nästan två år. Detta sedan Jesse Joronen tvingats kliva av skadad i en match mot Crotone.

Samtidigt förklarar han att det ska ha varit på tapeten att just Joronen, som anslöt till Brescia 2019 för 50 miljoner kronor, skulle lämna klubben.

Så har det alltså inte blivit och Linnér medger att situationen inte är lätt att hantera.

– Det är klart att man blir väldigt frustrerad, men samtidigt är det fotbolls-Europa. Det är inget som kommer gratis. Det kommer krävas både tur och tillfälligheter för att man ska få sina chanser på den här nivån.

Men han är långt ifrån beredd att ge upp för det.

– Transferfönstret är stängt, och jag har bara varit här i en och en halv månad, så för min del handlar det om att borra ner huvudet och visa framfötterna på träningarna och visa att jag är bättre än situationen jag har. I vinter får jag ta en utvärdering.