Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Franska klubben jagar Dif-stjärnan

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / HENRIK ISAKSSON/IBL

Fredrik Ulvestads kontrakt går ut efter säsongen. Tidigare har det rapporterats om ett intresse från turkiska Sivasspor - som nu får konkurrens.

Enligt SportExpressens källor ger sig Toulouse in i jakten och förbereder ett bud på norrmannen. 

Djurgårdens norska mittfältare Fredrik Ulvestad, 28, har varit en nyckelspelare för klubben sedan han värvades inför säsongen 2018. I fjol var han en av lagets allra bästa och viktigaste spelare när Blåränderna vann sitt första SM-guld sedan 2005. 

Då spelade Ulvestad samtliga 30 matcher i allsvenskan. 

Intresse från Turkiet

Norrmannen har varit tongivande för Djurgården även i år. Han är lagets bästa målskytt med sina sex mål på 16 matcher vilket väckt utländskt intresse.

Djurgårdens Fredrik Ulvestad.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Norska Nettavisen rapporterade tidigare i augusti att Djurgården fått bud från turkiska Sivasspor som vill värva Ulvestad då kontraktet löper ut vid årsskiftet och med mindre än sex månader kvar på avtalet får spelaren därmed prata med andra klubbar.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson har tidigare uttalat sig om att det blir svårt att förlänga kontraktet med spelaren.

– Han är ambitiös, och han har högre mål. Han kom till Djurgården och sedan dess har vi vunnit cupen och allsvenskan. Han är i den åldern också att han vill undersöka vad som finns (på marknaden), sa sportchefen till Fotbollskanalen för ett par veckor sedan.

Fransk klubb förbereder bud

Nu ger sig franska Toulouse in i jakten på Djurgårdens mittfältare efter att ha misslyckats att värva Moldes mittfältare Fredrik Aursnes. Enligt SportExpressens källor har den franska klubbens president Damien Comolli träffat Ulvestads agent Blash Hosseini för att diskutera en affär och Toulouse förbereder också ett bud på spelaren.

Toulouse undersöker möjligheten att värva spelaren redan nu - vilket är svårt eftersom att Djurgården vill behålla spelaren säsongen ut - alternativt som bosman i vinter.

I Toulouse spelar sedan tidigare Ulvestads norska landslagskollega Ruben Gabrielsen som tidigare i år åkte ur Ligue 1 när det franska fotbollförbundet valde att stoppa ligaspelet på grund av coronapandemin.

Det resulterade i att Paris Saint-Germain tilldelades ligatiteln för säsongen 2019/20 samtidigt som Amiens och Toulouse ramlade ner till Ligue 2. Toulouse köptes nyligen av ett amerikanskt konsortium och Damien Comolli utsågs då till ny klubbpresident.