Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fotograf fick stol kastad i huvudet under derbyt

Nils Petter Nilsson träffades av en stol. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Nils Petter Nilsson kunde jobba vidare. Foto: Läsarbild

Först kastades en bengal in på sittplatsläktaren under Hammarby-Djurgården.

Sen träffades pressfotografen Nils Petter Nilsson i huvudet av en inkastad stol (!).

– Jag vet inte vad som hände. Det bara blödde och min första tanke var att jag fått ett järnrör i huvudet, säger Nilsson, som har polisanmält händelsen.

Söndagens derbymatch mellan Hammarby och Djurgården fick en försenad avsparkstid.

Anlednigen: Skandalscenerna där en bengal från Djurgårdens klack kastades in på sittplatsläktaren. 

Strax efter att matchen startat inträffade ännu en läktarskandal, då pressfotografen Nils Petter Nilsson, som satt nedanför samma klack och jobbade plötsligt fick en kraftig smäll i huvudet. Det är oklart varifrån stolen kom.

– Jag vet inte vad som hände. Jag satt och fotade och kände att det bara small i huvudet. Det visade sig vara en stol som hade flugit ner. Min första tanke var att jag hade fått ett järnrör i huvudet, det var ganska kraftigt, säger Nilsson.

Fotograf fick stol kastad i huvudet under derbyt

Han fortsätter:

– Jag la mig ner, för jag blödde och var inte riktigt säker på vad som hade hänt. Sen kom folk och hjälpte mig. Det är klart att jag blev rädd. Jag har ingen aning om var stolen kom ifrån.

Pressfotografen har polisanmält händelsen och under halvtidsvilan mellan Hammarby och Djurgården förhördes han av polis. Strax därinnan plåstrades han om med ett rejält bandage runt huvudet.

– Jag fick ett jack som är cirka fem centimeter. jag har inte sytt, men ska göra det, säger Nilsson, som tidigare har försökt lyfta frågan om fotografernas säkerhet på allsvenska matcher.

– Det har varit incidenter tidigare och jag har då lyft frågan om att det måste finnas nät vid fotograferna. Det finns det här på Tele 2 arena, men det hände ändå. Om stolen kastades in från Dif-klacken måste de ha kastat den över nätet, säger Nils Petter Nilsson.

Hammarbys vd Henrik Kindlund om incidenten:

– Jag hörde det. Det är nät uppe men har man riktig otur, det har fotografen uppenbarligen haft, vi har ett kontakt med Journalistförbundet för att ha en hög säkerhet. Jättetråkigt att det hände, säger han.

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

LÄS MER: Uefa Nations League – allt du behöver veta 

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell