Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förvånad av Zlatans möte med Andersson

Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic har öppnat för en comeback i landslaget - och i förra veckan reste förbundskaptenen Janne Andersson till Milano för ett möte.

Att Zlatan vänt i landslagsfrågan kom som en överraskning för en del.

– Jag blev lite förvånad, säger Larsson.

Zlatan Ibrahimovic vann sin tolfte guldboll och i samband med det så öppnade han för en återkomst i det svenska landslaget i en intervju med Aftonbladet. 

– Så när du säger till mig: ”Saknar du landslaget?”. Yes. För jag vill vara i Friends arena, jag vill att det ska vara den gula muren eller den gula väggen eller vad vi nu kallar den. Man kommer ut, man har den gula tröjan och man ser att det är fullsatt. Om jag saknar det? Såklart. Den som inte saknar det – han har redan avslutat sin karriär. Och jag har inte avslutat min karriär, sa Zlatan i intervjun.

Förbundskapten Janne Andersson beslutade sig i förra veckan att resa till Milano för ett möte med Ibrahimovic. Enligt Andersson gick mötet bra.

– Mötet var mycket bra och givande, och vi är överens om att fortsätta dialogen framåt, sa förbundskaptenen.

Larsson: ”Vill alltid ha de bästa spelarna”

Landslagsmittfältaren Sebastian Larsson kommenterade turerna kring Zlatan i Blågult efter AIK:s förlust hemma mot Kalmar. Han ser gärna ”Ibra” i landslaget 2021.

– Det är första gången på riktigt som det är aktuellt. Han känner suget och alla ser vad Zlatan presterar. I landslaget vill vi alltid ha de bästa spelarna, säger Larsson.

Hur reagerade du? Blev du förvånad?

– Jag blev lite förvånad eftersom att det har varit mycket snack i omgångar men det har aldrig känts superseriöst. Men Zlatan verkar vara sugen nu och ville ha ett snack, så man blev förvånad, men den fotbollen han presterar.. Zlatan leder skytteligan i Italien och har tagit Milan till toppen. Då finns motivationen där.

Tror du Zlatan spelar i landslaget 2021?

– Om jag gissar nu, då gissar jag ja. Men jag vet inget. Det är första gången det känts på riktigt och att det är aktuellt. Vi behöver inte diskutera Zlatans kvalitet. Det verkar som att han har viljan att vara med.

På frågan hur en Zlatan-återkomst i Blågult skulle påverka gruppen svarar Larsson:

– Den ständiga frågan är mest utanför truppen. De bästa spelarna vill man ha med. Jag tror inte det är några problem alls, folk ser fram emot det, och i grunden handlar det om den fotboll han presterar. Zlatan vinner guldbollen i år, det säger det mesta.

Vad säger du om att Janne tog ett flyg direkt till Milano för ett möte?

– Onekligen att Janne kände att det var en öppning för första gången. Som jag förstått tidigare så har Janne tyckt det är viktigt att viljan ska komma från spelarna. När Zlatan öppnad dörren så var Janne tydlig med att ta det vidare på en gång.