Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försvararen: ”Jag har sagt det till min agent”

Jonathan Tamimi.Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jonathan Tamimi är kontraktslös efter att ha brutit med Gif Sundsvall. Nu tränar försvararen med Hammarby under en tid.

Om det blir en fortsättning i moderklubben låter han vara osagt.

– Jag har sagt till min agent att det får ta längre tid om det krävs så, säger han.

Jonathan Tamimi är för närvarande kontraktslös efter att ha gått skilda vägar med Gif Sundsvall som åkte ur allsvenskan i fjol. Sedan en tid tillbaka har Tamimi tränat med Hammarby för att hålla i gång kroppen innan han fattar ett beslut om sin framtid.

SportExpressen tog ett snack med försvararen efter måndagens träning ute på Årsta.

– Det är kul och mycket nya ansikten, det är ett helt annat Årsta jämfört med när jag var här tidigare, säger den förre Sundsvallsbacken.

Vad är planen för dig?

– Jag tar en dag i taget, jag är glad över att få vara här och spela fotboll. Det är roligare än att köra ensam. Jag inväntar nästa klubbadress.

Följer du med på Hammarbys träningsläger?

– Jag är bara här just nu och håller i gång, det finns inga tankar på det.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Har du funderat i banorna att stanna i Hammarby om det blir aktuellt?

– Nej, utan jag tar en dag i taget. Jag är glad över att få vara här.

Hur ser du på avslutningen med Gif Sundsvall?

– Det är tråkigt. Vi försökte spela en typ av fotboll men vi kom inte till mål. Vi kunde inte riktigt göra målen som vi behövde för att ta poäng. Tar man inga poäng så åker man ut.

Billborn fick ett positivt intryck av dig sa han efter träningen. Om det är ömsesidigt, kan du tänka dig att stanna här?

– Det är inget jag har tänkt på. Jag är väldigt dag för dag. Jag är bara tacksam att få vara här och köra, det är kul att vara del av en miljö som är jävligt bra.

Hur tänker du kring framtiden?

– Det får komma naturligt. Jag har daglig kontakt med min agent, det får komma när det kommer. Det är skönt att vara i Stockholm just nu.

”Det ska kännas rätt och naturligt”

Vad tittar du efter när du väljer klubb?

– Det är viktigt med allt. Man ska känna att det finns en plan för mig, samtidigt vill jag bidra med något, om man har rätt plats för mig i ett lag. Det är sådant som ska klicka. Jag tar inte vad som helst. Det har varit snack om både Sverige och utomlands. När jag väl har ordentligt framför mig så vet jag vad jag känner.

Har du haft anbud?

– Det kan jag inte gå in på. Jag har sagt till min agent att det får ta längre tid om det krävs så. Det ska kännas rätt och naturligt. Jag vill inte hoppa på första bästa.

Hur ser du på Hammarbys utveckling?

– Fantastiskt tycker jag. Bajen är otroligt duktiga. Den nya tränarstaben som varit här, de har skapat en fantastisk miljö. Det är ett gott och bra gäng, alla är ödmjuka och tycker om varandra. Bajen spelar en attackerande fotboll och de är väldigt farliga. Man måste vara på tårna när man möter de. De ska ha en stor eloge för att de gjort så pass mycket mål.