Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Forsberg nära flytt till storklubben Malmö FF

Foto: Carl Sandin

LONDON. Emil Forsberg ser ut att vara förlorad för Gif Sundsvall - och enligt uppgifter till SPORT-Expressen är 21-åringen nära en övergång till MFF.
Klubbarna förhandlar just nu och ett treårskontrakt ligger klart för "Mini-Foppa" när de sista detaljerna mellan klubbarna är klara.
– Det är klubbar som hört sig för om Emil och vi för ett löst resonemang med några, säger Sundsvalls rekryteringsansvarige Urban Hagblom.

Gif Sundsvall åkte ur allsvenskan efter att ha rasat rejält under hösten och fått kvala mot Halmstad BK. Efter en 3-0-förlust borta i den första kvalmatchen orkade laget inte resa sig.
Därmed blir det spel i superettan nästa år.
Flera stjärnspelare är nu på väg att lämna laget.

Nära MFF

SPORT-Expressen kan avslöja att en av spelarna som lämnar klubben är anfallslöftet Emil Forsberg, 21 - som är nära en övergång till Malmö FF.
Han har tidigare kopplats ihop med IFK Göteborg, men spelaren själv vill till MFF, och klubbarna ska under en tid förhandlat om en övergångssumma.
Enligt källor nära Malmö FF ska ett treårskontrakt ligga klart åt Forsberg när de sista detaljerna är i hamn mellan klubbarna.
Parterna tror också att en affär kan bli klar inom någon vecka.
Gif Sundsvalls rekryteringsansvarige Urban Hagblom är fåordig, men medger att det finns intresse för Forsberg och att klubbar tagit kontakt.
- Vi åkte ur allsvenskan och just nu har vi ett antal spelare med sådana kvalitéer som gör dem intressanta för andra klubbar. Till exempel Ari Skulason, som nog inte vill spela i superettan om han ska behålla sin landslagsplats i Island, säger Hagblom.
Enligt våra uppgifter är Emil Forsberg nära en övergång till Malmö FF?
- Det kan jag inte kommentera, men jag kan säga som så att det är klubbar som hört sig för om Emil och som vi för ett löst resonemang med. Det har ju ryktas om flera klubbar, bland annat IFK Göteborg.
- Men det kanske låter tråkigt, men jag har inga kommenterar kring det.

"Det finns utrymme"

När SPORT-Expressen pratade med Malmö FF:s tränare Rikard Norling i förra veckan öppnade han också för att värva unga spelare.
- Vi har vår budget. Men det finns utrymme för att investera i spelare.
- Det är ett litet vägskäl med ekonomin, där vi inte kan köra full gas ur det perspektivet. Samtidigt har vi många unga duktiga spelare som kommer under i från och vägvalet när det gäller rekryteringar kommer också vara ganska naturligt.