Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården vill värva förre skyttekungen

Vidar Örn KjartanssonFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Vidar Örn Kjartansson får ingen speltid i ryska FC Rostov - och enligt SportExpressens uppgifter kan han nu hamna i allsvenskan. 

Djurgården har tagit en första kontakt för att kolla upp möjligheterna att värva islänningen. 

Djurgården vann derbyt mot Hammarby under gårdagen och är vidare till semifinal i Svenska cupen. Där väntar BK Häcken, som slog Gais med 4-1 i kvartsfinalen. 

Till den här säsongen har Djurgården haft ett hektiskt transferfönster. Klubben har värvat in Astrit Ajdarevic, Per-Kristian Bråtveit, Aslak Witry, Elliot Käck och Buya Turay. Samtidigt tittar nu klubben på att förstärka på anfallssidan.

Djurgården har tagit en första kontakt

 Djurgården har tagit en första kontakt för att kolla upp möjligheterna att värva förre MFF-anfallaren Vidar Örn Kjartansson från ryska FC Rostov. Kjartansson får ingen speltid i Rostov och är på väg bort redan i det här fönstret. 

Kan hamna i Djurgården 

Många transferfönster är stängda men Kjartansson ser dock en möjlighet att återvända till allsvenskan, där Djurgården alltså är ett alternativ. Hans tidigare klubb MFF värvade precis anfallaren Jo Inge Berget och har sedan tidigare en anfallsuppsättning bestående av Guillermo Molins, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg och Marcus Antonsson. 

Ledde skytteligan

Kjartansson ledde den allsvenska skytteligan när han i augusti 2016 såldes från MFF till Maccabi Tel Aviv för omkring 30 miljoner kronor. Han såldes i somras vidare till FC Rostov men har misslyckats med att slå sig in laget och bara gjort åtta matcher för klubben. 

Kom inte överens med San Jose 

Djurgården jobbade tidigare hårt på en värvning av Magnus Eriksson i december förra året såg det ut som om anfallaren skulle få sin flytt hem. 

Men Djurgården kunde inte komma överens med San Jose Earthquake om hur betalningen skulle se ut och misslyckades med att nå en uppgörelse. Därför stannar nu Eriksson, i första hand säsongen ut, i San Jose.