Förre MFF–stjärnan är klar för Hammarby

Rodic i MFF-tröjan.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Vladimir Rodic är klar för Hammarby. 

Enligt SportExpressens uppgifter är Silkeborg och Bajen överens om övergångssumman och spelaren genomgår läkarundersökningen i dag. Parterna har varit överens om spelarens personliga kontrakt under en tid. 

Aftonbladet var först med uppgifterna att Hammarby var på väg att värva förre MFF-spelaren Vladimir Rodic från danska Silkeborg. Tränaren Stefan Billborn hade därefter mycket goda saker att säga om forne Malmö-stjärnan när hans lag slagit Trelleborg. 

- Jag vet inte hur nära vi är att få honom, men det är en otroligt bra spelare. Han är snabb och jobbar hårt i försvarsspelet också. Han är  bra med fötterna och inte så gammal heller, bara 24 år, sa Billeborn då. 

Rodic klar för Hammarby

- En högklassig och intressant spelare, Det har han visat i allsvenskan tidigare, säger Billborn.

Nu kan SportExpressen avslöja att Rodic är klar för Hammarby. Hammarby är överens med Silkeborg om att betala drygt fem miljoner kronor för yttern. Rodic ska genomgå en läkarundersökning i dag och därefter skriva under ett långtidskontrakt. 

Rodic spelade i Malmö FF mellan 2015 och 2016. Han gjorde målet i returmötet mot Red Bull Salzburg som skickade MFF till playoff i Champions League. Han har också spelat landskamper för Montenegro. 

Senare under tisdagen bekräftade Hammarby att de värvat Rodic. Kontraktet sträcker sig i 3,5 år framöver.