Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förre AIK:aren flyttar hem från Bundesliga

Foto: BILDBYRÅN
Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Östersunds FK förstärker truppen.

Enligt SportExpressens uppgifter lämnar Nebiyou Perry tyska FC Köln för spel i Östersund. Kontraktet är skrivet på tre år och affären väntas bli officiell inom kort.

Den förre AIK-talangen Nebiyou Perry lämnade AIK vintern 2017 och skrev i januari 2018 på för tyska Bundesligaklubben FC Köln. Under sin sejour hos den tyska klubben har Perry framför allt spelat matcher med klubbens reserv- och ungdomslag.

Lånades ut från Köln till Trelleborg

I mars 2019 lånades Perry ut från Köln till Trelleborgs FF för att få mer speltid och under våren har mittfältaren hunnit med sju matcher, ett mål och en assist i superettan. 

Det blir dock ingen fortsättning för mittfältaren i Trelleborg den här säsongen.

SportExpressen har tidigare under våren kunnat berätta om Östersunds FK intresse för spelaren i podcasten Disco & Noa.


FÅ BÄST KOLL: Följ Östersund – direkt i Messenger 


Perry klar för en ny klubb

Förhandlingarna mellan ÖFK och Köln har intensifierats under de senaste veckorna och enligt uppgifter till SportExpressen är Nebiyou Perry nu klar för Östersund.

Jämtlänningarna är överens med Köln om en övergång och spelaren ansluter till ÖFK helt gratis. Kontraktet är på tre år och affären väntas bli officiell inom kort.